4 Redenen Waarom de Rolex Submariner Zo Populair Is.

4 Redenen Waarom de Rolex Submariner Zo Populair Is.

Sinds dit jaar zijn Rolex horloges weer helemaal hip. Toch heeft het investeren in luxe horloges tegenwoordig niet meer duur te zijn. Op online marktplaatsen zoals Chronoexpert kan je tegenwoordig een vintage model aanschaffen tegen een aantrekkelijke korting op de nieuwwaarde.

In dit blog artikel bespreken we verschillende redenen waarom met name de Rolex Submariner zo ontzettend populair is. Vele celebrities, zoals David Beckham, is al vaak gespot met zo’n horloge.

1. Professioneel

De Submariner is onderdeel van de professionele collectie van Rolex. Dit omvat horloges die speciaal gemaakt zijn voor vliegen, zeilen, autoracen, of duiken. De Submariner, zoals de naam al verklapt, is speciaal gemaakt voor duikliefhebbers.

Neem bijvoorbeeld de bezel van de Submariner. Deze heeft een gekartelde rand, zodat die meer grip bied bij het draaien. Ook heeft het een Oysterlock-beveiligingssluiting, zodat deze niet onbedoeld open gaat.

Overigens zal je de term ‘Oyster’ vaak tegenkomen. Dit is de naam die de oprichter van Rolex, Hans Wilsdorf, heeft gegeven aan de vroegste waterdichte horloges uit de jaren 1920. “Oyster” blijft de essentiële metafoor voor Rolex, en zal je zeker blijven tegenkomen wanneer je de collectie bestudeerd.

2. De Standaard

De Submariner wordt zonder enige twijfel gezien als ‘de standaard’ als het gaat om duikhorloges. In 1953 heeft Rolex al de de Submariner gelanceerd die wel 100m diep kan. Tot vandaag de dag is de Submariner nog steeds ongeëvenaard. De nieuwste modellen kunnen wel tot 300m diep!

3. Design

Ook mensen die helemaal niet zo’n spannende hobby beoefenen zijn erg enthousiast over de robuuste looks en style van de Submariner. Kijk maar eens op Reddit/r/rolex, dan zie je ongetwijfeld dat photos van de Submariner wel erg vaak met trots wordt gedeeld.

4. Waardevast

Veel Rolex liefhebbers kiezen voor de Submariner, omdat deze zo ontzettend waardevast is. Sterker nog, de prijzen van de nieuwe modellen blijven maar stijgen. In tegenstelling tot andere Rolex modellen, is de Submariner wellicht de beste investering.

Volgens TimeRating is de prijs van een Submariner verdrievoudigd tussen 1994 en 2016. In 2007 tot 2016 is de prijs gemiddeld met bijna 300 euro per jaar gestegen. Kijk maar eens naar deze grafiek die de prijsontwikkeling vergelijkt met een portfolio van andere luxe horloges:

Zoals je ziet stijgt de prijs van de Submariner zeer consistent. Bovendien zijn de laatste 3 jaren niet eens meegenomen, waarin de prijzen nog harder zijn gaan stijgen. Nou moet ik erbij zeggen dat het de laatste tijd wel erg hard gegaan is. Prijzen zouden tijdens een crisis op korte termijn wel kunnen dalen, maar de op lange termijn lijkt het prima.

In tegenstelling tot andere luxe horloges is de vraag op dit moment zo hoog, dat de tweedehandse modellen niet veel goedkoper is dan nieuwe modellen. Voor de prijzen kan je de Rolex-horloge pagina van Chronoexpert.nl in de gaten houden.

Rolex Submariner Kopen

Door de vele opties is het vaak lastig om een goede keuze te maken, wanneer je nog weinig van Rolex af weet. Wil je een Rolex Submariner kopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Verdiep je dan eerst op het materiaal, omdat dit de prijs sterk kan beïnvloeden.

Materialen

Wat indrukkend is aan Rolex is dat de ontwikkeling en productie van de meeste materialen in-house gebeurt. Zonder rekening te houden met een aantal esoterische materialen die specifiek in Rolex-bewegingen worden gebruikt, zijn bijna alle Rolex-horloges gemaakt van slechts negen soorten materialen! Belangrijk dus om je hier eerst in te verdiepen:

  • Oystersteel: Als onderdeel van de 904L-staalfamilie kan Oystersteel de corrosie weerstand en hoge glans van edelmetalen bereiken.
  • Everose Gold 18k: door koper en zilver aan zijn formule toe te voegen, bereikt Rolex zijn unieke warme rosé goud.
  • Yellow Gold 18k: deze legering is eigendom, vertrouwd en heeft een iconische tint.
  • Witgoud 18k: het witte goud van Rolex is prachtig alsof het licht geeft.
  • Platina: Rolex gebruikt exclusief 950 platina (en spaarzaam). 950 is een legering met een hoge concentratie die ruthenium bevat voor sterkte en glans.
  • Rolesor: Niet echt zijn eigen metaal, dit is een naam die Rolex geeft aan zijn gepatenteerde methode om Oystersteel en goud te combineren in zijn vele tweekleurige modellen.
  • Cerachrom: het gepatenteerde keramiek van Rolex is krasbestendig, ongevoelig voor UV-stralen en is de huidige standaard voor de bezelinserts op de sporthorloges van Rolex.
  • Edelstenen: noem maar op, en Rolex heeft het waarschijnlijk op een horloge gemonteerd, maar diamanten komen het meest voor.
  • Chromalight: Rolex’s lume. ‘S Nachts blauw, overdag helderwit.

Als je puur voor de technologie gaat en dan kan je kiezen voor de stalen versie. Deze zijn het meest betaalbaar. Heb je een groter budget, dan kan je wellicht gaan voor andere edelmetalen. Chromalight, wordt overigens al standaard gebruikt in de Submariner.

Date of No Date?

Bij een Submariner kan je zoals bij andere modellen kiezen voor een Date of No Date versie. Dit houdt in of je ‘de dag van de maand’ weergave wilt of niet. Bij een Submariner Date is er een dagweergave dat onder een klein vergrootglas zit (‘cyclops’).

Het prijs verschil tussen Date en No Date is ongeveer 1000 euro. Het gaat overigens niet alleen om de prijs. Je moet het ook mooi vinden. Een Submariner No Date ziet er namelijk wat minimalistischer uit.

Bezel

De bezel is standaard beschikbaar in zwart. Regelmatig zijn er speciale edities met exotische kleuren zoals een groene keramische bezel van de Submariner ‘Hulk’ editie. Deze zijn vaak zo’n 500 euro duurder.

Zoals je ziet is het belangrijk om eerst het materiaal te bepalen. Daarna kan je kijken of je extra budget overhoudt om te gaan voor een ‘Date’ versie met dagweergave en/of je ook een speciale Bezel wilt. De goedkoopste configuratie is een stalen Submariner No Date met de standaard zwarte bezel. Deze is op dit moment ongeveer 7000 euro wanneer je het nieuw koopt. Voor de nieuwste prijzen van alle opties kan je de Rolex configurator gebruiken. Ga hiervoor naar deze Rolex configurator pagina en selecteer Submariner. Zoals eerder gezegd, kan je natuurlijk gaan voor een tweedehands model die beschikbaar zijn op chronoexpert.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.