Tips voor mensen die last hebben van roos!

Tips voor mensen die last hebben van roos!

last van roos wat doen

Hoi allemaal!

Vandaag wilde ik een “burden” behandelen waar ik zelf 19 jaar mee te maken heb gehad: roos!

Die vervelende , jeukende, schilfers op je hoofd die je er het liefst af zou slaan!! Maar wat kun je nu allemaal doen tegen roos? Gelukkig ben ik er zelf helemaal van af gekomen. Soms dacht ik, wist ik de oplossingen maar eerder! Daarom wil ik nu alle tips en tricks met je delen, zodat jij ook van roos af kan komen.

1. Kappers weten veel over roos

Ten eerste is het heel belangrijk om uit te vogelen waar het aan ligt. Was je je haar te veel, te weinig, met een product waar je overgevoelig voor bent? Is je hoofdhuid te droog, te vet? Mocht je hier zelf niet uit komen, schaam je dan niet om dit aan je kapper vragen. Kappers hebben vaak ontzettend veel inzichten. Een vriendin van mij is zelf kapper, en zegt ook veel te kunnen afleiden van het hoofdhuid. Zelf zal ze niet snel iets zeggen over iemands hoofdhuid, omdat het beledigend kan zijn. Daarom is het belangrijk om het zelf te vragen, dan is een goede kapper meer dan bereid om je tips te geven.

Bezoek de kapper vooral als je een “uitbraak” heb, die kan je vaak precies vertellen wat je het beste doen kunt.

Zelf kun je ook dingen doen! Hier komen een aantal tips waarvan ik hoop dat het mag helpen!

2. Was je haar minstens twee maal per week met Anti Roos Shampoo

Probeer anti-roos shampo van Head & Shoulders. Ja mensen, ik weet wat voor gruwelijke verhalen er gaan over deze haarverzorgingslijn. Vooral het fabeltje dat je er kaal van zou kunnen worden. Dat kun je ook als je haarverf TE LANG in je haar laat zitten, dus daar zit hem de truc! Was je haar ermee, doe dit ongeveer 1 minuutje en was het er daarna uit. Dan is er niets aan de hand en je bent GEGARANDEERD roos vrij! Ik gebruik al 19 jaar anti roos shampoo en kan jullie vertellen dat ik alles behalve kaal ben. Tegenwoordig heeft Head & Shoulders voor ieder wat wils! Het is niet de goedkoopste anti roos shampoo, maar wel de zuinigste! Een hele goede tip!

 

head shoulders anti roos shampoo tegen roos

Mocht de Head & Shoulders shampoo niet werken, maak je dan niet ongerust. Welke anti-roos shampoo werkt, lijkt nog al te verschillen per persoon. Voor veel van mijn vriendinnen lijkt anti-roos shampoo’s van Loreal Elvive bijvoorbeeld beter te werken. Mijn advies is om eerst voor 1 shampoo merkt te gaan en dit 1 week lang te gebruiken. Werkt het niet, switch dan meteen naar een ander merk.

3.  (Keuken)Azijn

Spoel je haren en hoofdhuid met twee volle koppen keukenazijn, en spoel daarna na met water. Mijn moeder deed dit vroeger bij mij ook, en ik moet zeggen dat het wel kan helpen.

Het ruikt misschien alleen niet zo heel lekker, maar het werkt! Het beste is om dit te doen als je weet dat je diezelfde dag thuis blijft. Dit hoeft niet elke dag, 1 keer per weeks is voldoende.

keuken azijn tegen roos

4. Scrub je hoofdhuid! Advies: Shampoo + Badzout

Ik heb zelf nooit opgelet of er een scrub achtige shampoo op de markt is, maar scrubben helpt wel tegen dode huidcellen, en dat is roos eigenlijk.

Misschien klinkt het een beetje raar, maar voor huisdieren is dit product sowieso op de markt en naar horen zeggen kunnen mensen daar ook met gemak hun hoofd mee scrubben. Ik doe dit zelf niet.

Veel mensen mengen zelf wat zout door je shampoo. Je kunt keukenzout gebruiken, maar voor de grovere aanpak hebben vooral natuurwinkels dode zeezout te koop in grote zakken. Vind je dit te grof dan kun je dit natuurlijk altijd nog een beetje laten smelten in je hand. Naar horen zeggen kun je hier ook een handje Soda voor gebruiken in plaats van zout.

Ik vind zelf het gebruik van zout of soda een beetje eng. Ik ga daarom liever voor een wat luxere aanpak: badzout. Dit ruikt veel lekkerder en is tenminste bewezen cosmetisch veilig te zijn voor mensen. Ik doe dan even veel badzout als shampoo in mijn hand en meng dit door mijn haar. Daarna gebruik ik mijn nagels om mijn hoofdhuid licht te scrubben.

zout voor haar scrubben

5. Aspirine

Stamp twee aspirines (of paracetamol) fijn en was hier, samen met je shampoo, je hoofd mee. Laat het eventjes inwerken en spoel het dan uit. Herhaal dit minstens anderhalve week. Ik heb dit persoonlijk nog nooit geprobeerd! Maar het is een bekende tip tegen roos dus misschien wel het proberen waard.

Soms wordt namelijk roos veroorzaakt door ontstekingen. Aspirine heeft het vermogen die ontstekingen weg te nemen. Zelf heb ik het niet geprobeerd, maar doe dit niet meer dan 1 keer per week.

aspirine of paracetamol tegen roos

6. Geef je haar een masker met pure olijfolie

Smeer je haar en hoofdhuid rijkelijk in met olijfolie, laat het een paar uur intrekken en was het dan lang en goed uit met shampoo! Doe dit met voorkeur met een anti-roos shampoo. Dit is vooral geschikt voor de mensen die roos hebben door het hebben van een droge hoofdhuid!

olijfolie roos

 

7. Gebruik stylingsproducten tegen gevoelige, schilferige hoofd!

Soms zijn shampoo’s niet de kwaaddoeners, maar des styling producten die je gebruikt! Er zijn tegenwoordig genoeg producten waarmee je je haren in model kunt brengen, die afgestemd zijn op mensen die last hebben van roos.

8. Spoel hoe dan ook altijd je shampoo en conditioners goed uit!

Wanneer er zeep achterblijft op je haar zal dit ook roos veroorzaken wanneer je daar gevoelig voor bent. Zo kan ik zelf bijvoorbeeld geen producten van Andrélon gebruiken, want die zijn door het erge schuimen dat ze doen, heel moeilijk uit te spoelen!

8. Ga naar je huisarts als niets helpt!

Er zullen heus buiten deze tips nog veel meer tips zijn tegen roos, maar wanneer er niets helpt kan er iets aan de hand zijn waarbij je de hulp nodig hebt van je huisarts. Als die het niet weet, zal hij of zij je doorsturen naar een dermatoloog!

En toch blijft de allerbeste tip die ik nu voor jullie heb: ga op zoek naar een anti-roos shampoo die voor jouw werkt. Head & Shoulders! Door dit product heb ik geen roos meer. Never. En mocht ik toch weer een keer een jeukerig hoofd hebben, dan was ik gewoon mijn haar met Head & Shoulders, en weg jeuk!

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben gehad!

Tot de volgende keer! Ivanka

8 gedachten over “Tips voor mensen die last hebben van roos!

 1. Ik heb zeker iets aan deze tips! Heb zelf ook last van roos! wat heb jij trouwens een leuke blog. Volgens mij volg ik je nog niet. Heb je ook bloglovin?
  Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
  Liefs

  1. Ik heb idd Bloglovin’ , zie de homepage 🙂 Bedankt voor het compliment. Ik ben vandaag op jouw site geweest en ik vind het een hele leuke website!

 2. Handige tips. Ik gebruik altijd Andrelon antiroos shampoo, de enige shampoo waar ik roosvrij en jeukvrij mee blijf, ook is goed het haar uitspoelen erg belangrijk, als ik haastig ben en niet goed uitspoel heb ik weer troubles. Mijn kinderen, pubers, hebben ook roos gekregen, zei hebben weer niks aan mijn favo-shampoo, zo is iedere huid weer anders blijkt.

  1. Ja dat is ook zo, ik heb door de jaren heen zo’n beetje alle anti roos shampoos die de drogist verkoopt wel gehad. Head & Shoulders is in mijn ervaring toch net iets “agressiever” dan de andere shampoos

 3. hoi met willem me leven lang vanaf 25 jaar ben nu net 70 jaar geworden. al last van roos gehad hele dure shampoo’s gebruikt waaronder de dure shampoo head&shoulders jaren gebruikt ook waardeloos ja het hielp voor een paar dagen en daarna begon de jeuk weer. en ook dure zalfjes van de dokter a 30 euro per tube hielpen niet .nu na 40/a/50.ben ik er sinds twee maanden van me roos af .en niet door al die dure mideltjes van de farmaceutische industrie. mee alleen door een heel goedkoop middel zoals gewone soda voor maar een paar euro ben je van je roos af in het begin twee in de wassen en daarna een keer de week doe dit nu twee maande en tot nu toe niet veel jeuk schilfers meer zo als voorheen. maar afwachten op de lange duur

 4. Ik heb met tijden heel veel last van jeuk op mijn hoofdhuid. Heb nu een shampoo van de kapper waar ik zeker een week of 6 roos en jeukvrij mee ben. Maar daarna moet ik altijd een paar keer wassen met de blauwe Elvive anti roos shampoo. Is de enige die bij mij helpt. Ik ben niet zo’n fan van head en shoulders. 🙂
  Maar goede tip van die Andrelon. Ik heb daar nu ook een shampoo van en na een paar wassen kreeg ik ook al vrij snel weer jeuk en schilfers. Misschien ligt het bij mij toch aan het uitspoelen. Ik gebruik ook altijd veel shampoo omdat mijn haar zo dik is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.