Difficult topic: Acne & goed zorgen voor jezelf

Difficult topic: Acne & goed zorgen voor jezelf

Hoi iedereen, na veel research en nadenken besloot ik een stuk te gaan maken over Acne. Iedere huid heeft een laagje talg, maar wanneer je lichaam dit overmatig produceert ontstaan er puistjes. Bijna iedereen heeft in zijn of haar puber jaren wel eens last gehad van jeugdpuistjes. Maar bij sommige mensen loopt dit uit de klauwen en blijft het na hun puber jaren nog steeds bestaan. Die mensen krijgen vaak ontstekingen van die puistjes met als gevolg behoorlijke littekenen of de zogeheten “gaten” in het gezicht.

Dit is een verschrikkelijke huidziekte. Mensen denken bij het woord acne aan iemand die twee puistjes op zijn kin heeft, maar wat deze mensen te verduren krijgen is levenslang te zien op hun gezicht!

Er zijn duizenden middelen tegen acne op de markt en helaas misschien een paar die echt werken.

Ik ben van mening dat de huisarts je het beste kan adviseren, en als die het niet weet dan kun je een verwijzing krijgen naar een dermatoloog.

Er zijn inmiddels gelukkig veel behandelingen tegen littekenen die veroorzaakt zijn door acne. Helaas worden de meesten hiervan niet vergoed, maar er is dus zeker wel hoop!

Ga dus niet zelf voor tientallen euro’s met je gezicht spelen in de hoop dat het dan wel over zal gaan, want 9 van de 10 keer loopt dit uit op niks, of is het van tijdelijke aard, of wordt het zelfs veel erger!

Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om acne te stabiliseren of bestrijden, en die niet gelijk mega chemisch zijn voor je huid.

1. Biergist tabletten.

Biergist zuivert je huid door zijn anti-bacteriële en bloedzuiverende werking. Acné ontstaat normaliter tijdens de puberteit. Door veranderingen in de hormoonhuishouding stijgt de talgproductie onder de huid. Talg is een vetachtig goedje dat normaliter de huid beschermt tegen uitdroging. Door de verhoogde aanmaak van talg kunnen er ophopingen ontstaan, oftewel mee-eters. Wanneer de huid opengaat, komen de bacteriën uit de mee-eter op de huid en ontstaat er een ontsteking. Een puist is geboren. Biergist helpt de bacteriën tegen te gaan.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat biergist effectief is bij acné en andere huidaandoeningen. In het onderzoek werd vijf maanden een vorm van biergist (Perenterol) getest voor de behandeling van acné. De werking van biergist werd door de onderzoeker bestempeld als ‘goed tot zeer goed’. Bij meer dan 80% van de patiënten was de acné verholpen of grotendeels verdwenen. De therapeutische werking van biergist was volgens de onderzoeker dan ook bevestigd.

2. Tea tree olie.

De olie is o.a. schimmeldodend, ontsmettend, pijnstillend, bacteriedodend, voorkomt vorming van lelijk littekenweefsel. Het neutraliseert zelfs het gif van de meeste kleine insecten. Tea tree olie is in staat om verschillende bacteriestammen en schimmels te doden zoals Staphylococcus Aureas (acne bacterie) en Legionella SPP (veteranenziekte).

Toepassingen met tea tree bij acne:

Doe 1 of 2 druppels op een watje en dep dit 2 keer per dag op de aangetaste gebieden na het reinigen van je huid. Bij een gevoelige huid adviseer ik de olie te verdunnen met een basis olie zoals jojoba olie.

3. Bietensap .

Bevat onder andere veel vitamine A, kalium, natrium, calcium, magnesium en vitamine E. Ze helpen je lichaam te reinigen en zorgen voor een lager cholesterolgehalte.

4. Brandnetel thee

Het ontgift. Het kalmeert je huid en verbetert puistjes en eczeem.

5. Stomen met Kamille thee.

Kook wat water, doe het in een grote bak met een zakje kamille thee en ga erboven hangen met je gezicht. Ik heb gehoord dat het heel kalmerend werkt. Wel belangrijk is om daarna , als je gezicht nog warm is, je gezicht schoon te maken met een watje en wat tonic. Als het goed is dan is je watje heel smerig als je dit gedaan hebt!

En er is nog zoveel meer!  Zoals :  Kurkuma, Zink, Vitamine A, Omega 3, verschillende groenten en fruit, Honing etc.  Even Googlen en je vind waslijsten met hoe je jezelf op een zo’n natuurlijk mogelijke manier kunt beschermen tegen puisten. Wat je eigenlijk wilt is producten die ontstekingsremmend werken, en je lichaam ontgiften. Diverse natuurwinkels verkopen detox producten die er in een aantal dagen voor zorgen dat je van binnen uit gezonder wordt. Drink ook veel water en groene thee, want groene thee zit boordevol antioxidanten  en daar heeft de huid veel aan!

Maar mijn advies luid : Hou je geld eerst in je zak tot je bij een dokter bent geweest! Producten als die van bijvoorbeeld Clearasil doen niet veel goed is wat ik vanuit mijn omgeving vernomen heb. Je wilt niet en je geld weggooien, en nog meer acne!

Wellicht als je wat liever bent voor je lichaam en je huid, dat het dan al een stuk minder kan worden! Er zijn ontelbaar alternatieven!

Nogmaals, een uurtje Googlen en je hebt zo al veertig tips die haast geen geld kosten en ook nog eens gezond zijn!

Ik hoop dat jullie hier iets van hebben kunnen opsteken!

Liefs!

Miranda -xxx-

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.