Hoe moet een bedrijf een blogger eigenlijk behandelen?

Hoe moet een bedrijf een blogger eigenlijk behandelen?

Hoi allemaal!

Er moet me iets van het hart. Als bedrijven slechte ervaringen hebben met bloggers dan kun je de wind van voren krijgen van ze, maar wanneer een bedrijf jou als blogger enorm vertrapt en beledigd nadat je meerdere keren met ze samen hebt gewerkt kun je van een hele stroom onbekende mensen een trap na krijgen omdat je een pieperd bent als je dit bedrijf ondankbaar noemt! Frustraties alom. Er wordt ons altijd verteld hoe wij zo professioneel mogelijk moeten blijven maar ik ben al zo vaak brutaal benaderd door een bedrijf dat ik nu even ga vertellen hoe een bedrijf met een blogger om moet gaan!

Nummer 1 : Wees BLIJ dat er iemand tijd en moeite in jouw producten stopt. 
Nummer 2: Het is ronduit onbeschoft om jaren na het artikel een blogger nog negatieve feedback te geven.
Nummer 3: Wees duidelijk tegen de blogger. Vertel goed wat je wel en niet wilt zodat hierover geen misverstanden ontstaan.
Nummer 4: Haal je neus niet op als een blogger een bijdrage vraagt voor een artikel. Het is in feite gewoon journalistiek en research wat wij doen, en de een zal daar wel geld voor vragen en de ander niet. Maar het komt erop neer dat het ook werk kost als het iemands hobby is.
Nummer 5: Doe geen aannames maar stel eerst vragen. 

large

Ik heb in 3,5 jaar tijd maar twee keer een nare ervaring gehad met een webshop. Dit zijn dingen die kunnen gebeuren, maar hou vooral het hoofd koel. Ik ben iemand die al snel op social media mijn mening kan geven en dit werkt vaker dan eens tegen me en weet je? Het is het niet waard. Dat ene bedrijf dat tegen, of over jou zit te zeuren kan zo een pas opzij doen voor 30 bedrijven die maar al te graag met je willen werken.

Self-confidence-tumblr-quote

What more is there to say? In een bloggers wereld met duizenden en duizenden concurrenten die je allemaal succes wenst zit je niet te wachten op een klagend bedrijf. En dat mag best gezegd worden. We zijn ten slotte ook maar mensen, of niet dan?

NEGATIEVE COMMENTS KOMEN ER ABSOLUUT NIET DOOR.

IMG_20140624_143501

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.