Single op valentijnsdag?

Single op valentijnsdag?

Hoi allemaal!

Het is weer zover, valentijnsdag! Zogenaamd DE dag om je geliefde te laten weten dat je van hem of haar houdt. En nu wordt er gezegd dat het ook geldt voor vrienden en familie, maar daar is valentijnsdag oorspronkelijk niet voor. Het is een dag voor geliefden.

In Nederland doen we pas sinds de jaren ’90 echt fanatiek mee aan valentijnsdag. Wil je meer weten over de historie van valentijnsdag, kijk dan hier naar de bijbehorende Wikipedia pagina.

Maar hier zit ik dan. Single. Overal in de winkels wordt je rot gegooid met hartjes vormige artikelen en teddy beren en de woorden “i love you” .

En het voelt als een verplichting, dat hele valentijnsdag gebeuren. Als je die dag niks bijzonders doet voor je partner, heb je 80% kans op ruzie want tjah, je moet met de kudde mee.
Wij single meisjes kunnen altijd heel goed doen alsof we blij zijn dat we niet in deze “gekte” worden meegesleurd. Maar even voor mijzelf sprekende moet ik zeggen dat ik na alle jaren van single zijn snak naar een cadeautje of een roos op valentijnsdag.


Maar valentijnsdag is naar mijn mening ook een dag die verwarring schept. Hoor je niet elke dag te genieten van je geliefde, en diegene te vertellen hoe hij of zij jouw leven aanvult en de zon laat schijnen met een lach? Waarom al die stress op 14 februari ? Wat nou als JIJ dat liever doet op 12 november? Of op 6 april? Maar neeeee. Onze beknopte maatschappij ging nu eenmaal mee met de valentijnsgekte dus nu is het er.
Nee, ik ben geen oude zuurpruim. Wel ben ik iemand die van “feestdagen” en dagen die daarmee te maken hebben heel erg gespannen wordt. Die dagen scheppen verwachtingen die ze voor sommige mensen niet waar kunnen maken!


Dus ik vind het meer dan heerlijk dat ik op valentijnsdag een mooie tekening krijg van mijn prachtige kinderen waarop staat ” voor de liefste mama” , en dat ik de mogelijkheid heb om mijn superieure vrienden en familieleden een kaartje te sturen!
En nog mooier vind ik, dat ik die mogelijkheid elke dag heb…elke maand, elk jaar, elke seconde! Zolang er liefde in je leven is, zou het elke dag Valentijnsdag moeten zijn. Niet om je geliefde op een voetstuk te zetten, maar om de liefde te vieren! Zoals het zou moeten zijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.