Vegetarische Aardappelschotel by Sita

Vegetarische Aardappelschotel by Sita

IMG_20140104_051432

 

Dag lezers,

Vandaag een heerlijk recept van mijn eigen gemaakte Vegetarische Aardappelschotel. Een lekkere schotel met aardappels, groente en heel veel kaas. Je kan er altijd ook nog stukjes kip of gehakt door doen, maar deze is zonder vlees gemaakt in verband met vegetarische ouders thuis. Lees verder om te zien hoe jijzelf zo’n heerlijke Aardappelschotel a la Sita kan maken.
Boodschappenlijstje :
– Aardappels
– Wokgroente ( Thais, Mexicaans, Hollands etc. )
– Extra groente ( champignons, mais, paprika, prei, tauge, ui etc. )
– Olie of bakboter
– Melk
– Zout
– Sambal
– Boter
– Kaas

Attributen :
– Wok
– Pan
– Vergiet
– Ovenschotel
– Stamper
– Kwastje

Als eerst kook je de aardappels totdat ze gaar zijn. Denk eraan een snufje zout erbij in te doen. Ondertussen begin je met het wokken van de groente. Je kan zelf kiezen wat je lekker vindt voor deze schotel. Ik heb gekozen voor champignons en een zakje met Thaise groente ( prei, tauge, paprika, ui ). Klein beetje olie of bakboter in de wok en wok de groente. Voor extra smaak heb ik zout en sambal ingedaan.

Als de aardappels gaar zijn, vergiet je ze en gooi je ze weer terug in de pan. Je stampt ze fijn met een stamper en vervolgens doe je er een beetje zout bij, beetje chilipoeder, boter en een klein beetje melk. De hoeveelheid is per persoon verschillend.

Als de groente ook klaar is kan je beginnen met je ovenschotel. Wat ik zelf lekker vind is een beetje champignons en ui door de aardappels heen en een handvol kaas. Daarna vet je met een kwastje de ovenschotel in met een beetje olie of bakboter. Daarna kun je laagjes maken van aardappel en groente. Als je de laagjes af hebt kan je eindigen met een laagje met kaas. Vervolgens 15 minuten in de oven op 180C, zodat het kaas kan smelten en het een beetje kan garen nog en.. Tringggg.. 15 minuten voorbij en je heerlijke Vegetarische aardappelschotel is ready! Eet smakelijk.

Ben benieuwd welke lezers zelf nog een heerlijk idee hebben voor een verrukkelijke ovenschotel. Ben benieuwd naar jouw recept..

Liefs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.