Perzik jasmijn ijsthee recept met agave siroop

Perzik jasmijn ijsthee recept met agave siroop

Geniet extra van het mooie weer met een ijskoud glas zelfgemaakte perzik jasmijnthee.

Misschien vraag je je af waarom je zelf een ijsthee zou maken als je ze gewoon in de supermarkt kan kopen. Nou ten eerste is de thee uit een pakje gemaakt van zeer slecht kwaliteit gebroken theebladeren. Deze bevatten haast geen aroma meer. Thee, wat van origine een heel mooi product is, wordt gedegradeerd tot een simpele ingredient die de basissmaak van vormt van een massa product waar allerlei kunstmatige geurtjes en smaakjes aan wordt toegevoegd.

Koop je een fijne losse thee van een goede bron, dan is dat een totaal andere beleving. De fijne knoppen en volle bladeren zijn vers en vol van smaak.

Voor dit recept gebruiken we een jasmijn thee van Teasenz. Bij deze webshops koopt ik mijn meeste thee, omdat alles wat ze aanbieden zo heerlijk vers is.

Nu even over dit recept. Wat het zo speciaal maakt is de uitzonderlijke synergie tussen de ingrediënten die ik gebruik. Perzik zorgt ervoor dat de ijsthee een wat dikkere body krijgt. De agave siroop geeft de thee een lichte zoete smaak zonder de frisse jasmijn geur te ondermijnen. Bovendien, zorgt de siroop voor een prachtige kleur.

jasmijn groene thee ijsthee

Wat je nodig hebt

Om 4 glazen/porties van deze thee te maken heb je het volgende nodig:

  • 10 gram pure jasmijnthee (geen theezakjes!)
  • 1 liter water
  • 1 perzik
  • 12 ijsklontjes
  • agave siroop

ijsthee recept jasmijnthee

Bereiding

Zodra je alle ingrediënten hebt volg je de volgende stappen:

  1. Kook het water en laat het 3 minuten afkoelen.
  2. Bereid 10 gram losse jasmijnthee in een grote theepot met het wat afgekoelde water voor 30 minuten.
  3. Giet de thee in een grote frisdrank fles en laat het 4 uur afkoelen op kamertemperatuur.
  4. Verplaatst de fles afgesloten naar de koelkast en laat het nog eens 4 uur koelen.
  5. Snij de perzik in kleine stukjes.
  6. Serveer de thee met ijsklontjes en verdeel de perziken. Geef de thee wat extra zoetheid door wat agave siroop toe te voegen.

Probeer het zelf, het zal je niet teleurstellen! Deel ook je ervaring door hieronder commentaar achter te laten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.