At home work-outs : Hoe kom je in de mood?

At home work-outs : Hoe kom je in de mood?

11109713_10206782643385692_8331725198614199017_n

Hoi iedereen,

Zoals jullie weten ben ik langzaam aan begonnen met veel wandelen in het park en wil ik thuis mijn arm en rug en buikspieren gaan voorbereiden op de sportschool. Maar dan komt het eeuwige dilemma weer : Ik raak verveeld, ik raak afgeleid, ik leg het weg en vergeet dat ik er pas een half uur op heb zitten! Hoe zorg je nou dat je EN een work out kunt doen thuis, EN je koppie erbij kunt houden?

Ik werk met halters en elastieken, en de oefeningen die ik gekregen heb van de fysiotherapeute!

DSC_0013

DSC_0016

Er zijn oneindig veel dingen die je kunt kopen en bestellen om thuis te doen. Denk aan hometrainers, steppers…maar ook flinke wandelingen zijn beter dan thuis op de bank zitten. Moet je je kapot werken in iets als een sportschool? Ik ben van mening van niet. Zelf vind ik een sportschool een heel vervelende plek. Meer dan de helft van de abonnees zijn of slank, of spierbundel of allebei. Daar zit ik niet graag tussen als ze zich vergissen in of ik nou een mens ben of een skippy bal. (Houd de humor erin jongens, er mag gelachen worden.)

Dus misschien denk je wel net als ik, met het desbetreffende gezicht erbij : ” HOE ga ik dit volhouden?!”.

DSC_0010

Daar kan ik een heel lang verhaal aan breien , allemaal stappen met jullie doorlopen maar het hele simpele is, doe wat werkt voor jou! Wat werkt voor mij is een muziekzender aan zetten op de televisie en een eierwekker om te timen hoe lang ik moet sporten thuis. Of ik doe zittende oefeningen terwijl ik op Youtube leuke filmpjes kijk.

Begin ook niet te gek. Als je net begint zijn oefeningen zoals die met halters of elastieken voldoende voor 30 minuten. Probeer er elke drie dagen 10 minuten bij te doen. Of elke dag 5. We zijn geen Marvel stripfiguren, we zijn mensen! Wandel jij liever? Wandel dan eens met pols en enkel gewichten! Zo heb je een mooie wandeling en toch die extra work out! Zoals ik al zei hoop ik dat ik omtrent september weer een full body foto kan maken en dan kan zeggen dat ik minder dan 120 weeg en het liefst rond of onder de 115.

Worstel jij met je overgewicht? Die foto’s op mijn blog zetten is het beste dat ik voor mezelf gedaan heb in lange tijd. Het is hard, het is verdrietig, confronterend maar aan de andere kant, de hele wereld (om even te overdrijven) kan zien hoe je eruit ziet en zal het ook zien als je afvalt! Succes!

bank

Eén gedachte over “At home work-outs : Hoe kom je in de mood?

  1. Ik vind dit echt een motiverend artikel! Zelf doe ik aan yoga en probeer elke dag een aantal zonnegroetjes te doen. Na vijf ben ik eigenlijk al kapot mar ik probeer er nog wat extra te doen. Ik ga op op de crosstrainer en hometrainer maar dat vind ik echt saai. Wandelen met pols- en enkelgewichten lijkt mij wel een goed idee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.