Chanel Rouge Noir & Hema dupe by Anne

Chanel Rouge Noir & Hema dupe by Anne

Hoi allemaal!

Een tijdje geleden bracht ik een bezoekje aan de Douglas winkel hier in Utrecht. Met een dikke kadobon op zak ging ik mijzelf eens even trakteren op twee lippenstiften; Myth van MAC en Rouge Noir van Chanel. Voor het eerst ging ik voor een high-end aankoop, iets dat van binnen toch wel heel exclusief voelde.

Al maanden dacht ik iedere keer wanneer ik die ene donkerrode kleur voorbij zag komen: ‘Die wil ik. Die wil ik écht.’ Uiteindelijk was het dan ook zover. Ik deed mijn ding, rekende af en liep stralend de winkel uit. Sindsdien heb ik vooral Rouge Noir talloze keren gedragen. Het geeft me een waanzinnig andere uitstraling en past bij veel verschillende outfits.

Wat ik wel naar vond, was dat ik genoeg geld had uitgegeven om een stuk of twintig budget lipsticks aan te schaffen. Nu heb ik er twee. Gelukkig gebruik ik ze ontzettend vaak, dus het is me het geld absoluut waard geweest, maar gisteren kwam ik bij de Hema en daar zag ik een kleur die er verdacht veel op leek. Ik pakte de tester en zette een streep op mijn hand. Verrek. Deze kleur leek verdacht veel op de enige echte Rouge Noir… Ik rekende de nummer 14 af voor €3 en sprintte naar huis.

 

Jawel. Dit is een dupe! En een goede ook nog vind ik, want je kunt hier beter zelf bepalen hoe donker je wilt gaan door meer of minder te gebruiken. Dat komt doordat de Hema-versie een stukje romiger is dan die van Chanel. Dat bleek ook toen ik tussendoor even een slokje thee wilde nemen…

Romiger kan er wel voor zorgen dat de lippenstift minder lang blijft zitten, maar gelukkig is daar het stappenplan long-lasting lipstick dat binnenkort op expressing-beauty verschijnt! Op de foto’s in dit artikel heb ik alleen de lippenstift gebruikt om goed te kunnen zien of de kleuren gelijk waren. (boven de Rouge Noir en onder Hema)

 

Al met al ben ik erg blij met deze dupe van de Hema, die meer dan tien keer goedkoper is dan Chanel Rouge Noir (die kocht ik voor €31). Go Hema!

Hebben jullie een favoriete high-end lipstick?

Liefs,

Anne.

7 gedachten over “Chanel Rouge Noir & Hema dupe by Anne

  1. Allereerst, je hebt zo mooi je lippen gestift! Zelf vind ik dat verschrikkelijk moeilijk, vooral met zo’n kleur. Wat staan ze je allebei goed!
    Ik zou natuurlijk voor de HEMA variant gaan, no moneyz, maar een paar dure productjes hebben voelt gewoon 100 x fijner dan veel goedkope.

    1. Dankje voor je compliment! Ik kan zelf wel ook enorm genieten van een superdeal, maar luxere producten geven je inderdaad een soort geluksgevoel.. raar is dat eigenlijk!

  2. Dat scheelt nog eens een hoop geld! Ik vind Hema make-up de laatste tijd sowieso ene stuk beter geworden. Ik heb zelf geen high-end lipstick (mijn duurste is er een van Pupa) omdat je bij de budgetmerken ook zoveel mooie dingen kunt scoren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.