Even een update : Hoe is het nu? (by Miranda)

Even een update : Hoe is het nu? (by Miranda)

 

Hallo allemaal!

Mijn groepje trouwe volgers zullen zich geheid af hebben gevraagd waar ik was. En ik vind eigenlijk dat ik ook wel een kleine uitleg verschuldigd ben. Dus wil je weten waarom ik weg was en wanneer ik weer begin met bloggen? Lees dan verder!

Ik heb al enige tijd te kampen met gezondheidsklachten zoals onder andere ernstige vermoeidheid, gewrichtsontstekingen en een slecht immuun systeem. Maar toen ik een aantal weken terug een storing kreeg in mijn hartritme die niet meer wegging heb ik mijn dokter aan de mouw getrokken, en eveneens was ik inmiddels zo vermoeid dat ik op de stomste momenten van de dag echt MOEST slapen. Ik heb me echt een periode vreselijk slecht gevoeld.  Zij heeft op haar beurt mijn bloed op een boel afwijkingen en ziekten laten testen.

Vorig jaar bleek al eens dat mijn schildklier traag werkt. Toendertijd nog wel binnen de kaders. Inmiddels is deze ernstig verslechterd en kan ik ervan uit gaan dat hij niet meer beter wordt. Gelukkig bestaan er medicijnen en is het in de meeste gevallen goed te behandelen. Ik krijg nu deze medicijnen en ben het langzaam aan het opbouwen.

Wat gebeurt er als je schildklier te traag, of nauwelijks meer werkt? Dan zijn dit de symptomen waar je last van kunt krijgen, in kleine of grote mate.

gewichtstoename (soms afname)
vocht vasthouden
vermoeidheid
duizeligheid
benauwdheid
trager functioneren
lage lichaamstemperatuur
snel koud
lage bloeddruk
hoog cholesterol
snel blauwe plekken
tintelingen
opgeblazen gevoel
slecht functionerend immuunsysteem
allergieën
concentratieproblemen
spastische darm
obstipatie
haaruitval, huid en nagelproblemen
laag libido (minder zin in seks)
verminderde eetlust
artritis
spier- en gewrichtspijn (stijf, pijnlijk m.n. bekken en handen)
fibromyalgie
oedeem
anemie (bloedarmoede)
oogproblemen
apathie
depressiviteit en stemmingswisselingen
geheugenproblemen (pseudo dementie)
psychoses (soms paranoïde symptomen)
slaapstoornissen
menstruatiestoornis
PMS
vruchtbaarheidsstoornis (onvruchtbaarheid)
tepeluitvloed

Wil je meer weten over een traag werkende schildklier klik dan hier.

Geen fijn lijstje zoals jullie zien!

Mijn werk voor Expressing-Beauty is enorm stil komen te liggen en dit is ook een keuze die ik wel MOEST maken, mijn gezondheid gaat altijd voor! Desalniettemin is dat wel heel vervelend voor die pakketjes die nog op een review wachten. Ik ben vier dagen geleden begonnen met het innemen van medicijnen en ik hoop me snel weer wat beter en energieker en gezonder te voelen.

Ik begin deze week weer met sporten na een stopweek te hebben gehad. En vanaf volgende week zal ik langzaam aan terug komen op Expressing-Beauty.

Ik hou erg veel van mijn website en ik hoop dat jullie begrijpen waarom het even stil is geweest!

Tot volgende week!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.