Perfect Long Lasting Lipstick by Anne

Perfect Long Lasting Lipstick by Anne

Hoi allemaal!

Na mijn post van afgelopen week waarin ik een fantastische dupe van Chanel Rouge Noir vond, vond ik het nu tijd om een tutorial in long lasting lipstick te geven. Ik ben zelf een groot fan van lippenstift, overdag, tijdens het uitgaan, wanneer dan ook, maar het is vervelend als je na ieder drankje, hapje of begroetingszoen even je lippen bij moet werken. Na een hele poos heb ik dan ook een standaard routine bij het aanbrengen van lippenstift die een hele tijd op z’n plek moet blijven en die deel ik maar al te graag met jullie!

De foto’s zijn een beetje misleidend qua kleur: Ik ben in het echt géén oompa loompa hoor!

 

Stap 1 – Scrubben

Belangrijk bij het dragen van lippenstift zijn verzorgde lippen. Deze krijg je door niet alleen regelmatig te smeren met een fijne lippenbalsem, maar ook door je lippen te scrubben. Je kunt op verschillende plekken aan lipscrub komen (bijvoorbeeld bij Lush), of het zelf maken (gelijke delen olijfolie, honing, vaseline en suiker doen al heel veel voor je lippen), maar ik doe het eigenlijk altijd als volgt: Smeer je lippen in met een royaal laagje vaseline of lippenbalsem. Laat dit een minuutje of vijf intrekken en maak daarna een washandje of stukje handdoek nat. Ga hiermee over je lippen en scrub deze met zachte, ronddraaiende bewegingen. Als het goed is, is je washandje of handdoek ruw genoeg om met weinig moeite je lippen velletjesvrij te maken.

 

Stap 2 – Moisturize. A little.

Pak hierna een heel klein beetje lippenbalsem en doe dit op je lippen. Ik gebruik een watermeloenbalsem van Balea, een Duits merk. Zorg ervoor dat dit maar net genoeg is om je lippen niet superdroog te laten aanvoelen, maak je lippen in ieder geval niet ‘nat’ met de balsem. Hoe droger, hoe beter de kleur dadelijk zal pakken!

 

Stap 3 – Lippotlood

Zet een lijntje op je liplijn met een lippotlood in (ongeveer) dezelfde kleur als de lippenstift die je wilt gebruiken. Ik doe dit zelf altijd in één beweging, behalve bij het V’tje in mijn bovenlip. Oefen een paar keer om te kijken wat jij leuk vind bij jouw lippen; iets buiten je liplijn, een scherp boogje in je lip, enz. Kleur hierna je lippen helemaal in met het potlood. Hier heb ik een aqua lip potloodje van make up for ever gebruikt, een waterproof lippotlood.

 

Stap 4 – Lipstick

Breng nu bovenop het lippotlood een laagje lippenstift aan. Dit kun je doen met een kwastje of met de lipstick zelf. Ik vind het fijner om met de stift zelf te werken, maar als die al wat vaker gebruikt is en de vorm er uit is, pak ik er liever een kwastje bij om precies te blijven werken. De lippenstift van de Hema bevalt me nog steeds erg goed, dus die heb ik wederom gebruikt. Hap de lippenstift af in een tissue als je klaar bent.

 

Stap 5 – Finishing touch

Breng eventueel een lipgloss aan, in dit geval een color show lipgloss van Catrice. Die ruikt erg lekker vind ik! Wat je ook kunt doen voor een heel ander effect is je lippen licht afpoederen met een transparante poeder. Zo blijft de kleur super lang op z’n plek en krijg je een mat effect. Dit is wel erg uitdrogend voor je lippen, dus verwen ze ervoor en erna goed met wat lekkere, verzorgende lippenbalsem.

 

Stap 6 – Een letterlijke vinger in je keel

Of ja, liever niet tot in je keel. Maar steek een vinger in je mond en haal die er met gesloten mond uit om overtollige make-up van je lippen af te halen. Wat er nu op je vinger zit zou anders geheid op je tanden terecht zijn gekomen!

 

Ik hoop dat jullie iets aan deze tutorial hebben, ik merk het zelf altijd heel goed als ik me er niet aan houd en maar gewoon wat opstift, altijd spijt!

 

Hebben jullie nog tips voor (long lasting) lippenstift?

 

Liefs,

Anne

Eén gedachte over “Perfect Long Lasting Lipstick by Anne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.