Fila Sneakers: die rare schoenen zijn weer hip!

Fila Sneakers: die rare schoenen zijn weer hip!

Als je iemand bent doe af en toe naar beneden kijkt tijdens het wandelen, zul je gemerkt hebben dat we in het Tijdperk van de ‘rare schoenen’ leven. Als dit nieuws voor jou is: ga naar buiten. Kijk naar beneden. Dan zie je mensen zoals deze Instagrammer bijvoorbeeld:

Zie de voeten verscholen in volumineuze, papa-achtige sneakers. Die zijn verschrikkelijk,… zou je kunnen denken. Maar dan, denk je: Waar kan ik een paar halen?

Mijn jacht op een paar ‘rare sneakers’ begon een paar weken geleden – lang nadat elke modieuze persoon die ik ken al hun dikke New Balances en Nike Air Maxes begonnen te showen. Maar ik ga natuurlijk niet dezelfde schoenen kopen, dus uiteindelijk is mijn keuze ook gevallen op een paar vette witte Fila sneakers (zoals foto hierboven).

Fila: Het Merk

Fila was ooit hip, maar dat is nu echt al 20-30 jaar geleden. Fila is een merk in het middensegment van de markt dat sommigen voor dood waren hadden verklaar. Echter heeft het de afgelopen 2 jaar een succesvolle comeback gemaakt en zijn imago verlegd naar een trendy modemerk.

Nou weet ik niet of Fila een blijvertje gaat worden. Het success vanaf 2017 komt vooral door ‘grote schoenen trend’. De Fila disruptor verkocht hierdoor erg goed.

Fila rust op het feit dat het een nostalgiemerk is. Ik weet niet of ze de evenwicht zullen vinden tussen een modemerk van vandaag en morgen. Zodra ze merken dat ze zo afhankelijk zijn van wat het verleden, dan is over zijn. Merken die het verleden en toekomst kunnen balanceren, zullen blijven bestaan. Nike doet dat bijvoorbeeld heel goed op dit gebied.

Echter zal deze trend zich de kopende 18 maanden nog zeker zal doorzetten. Sterker nog, de schoenen zullen nog extremer worden en aggressiever uitzien. Ik denk daarom dat ik wel goed zit met mijn paar Fila’s voor de komende tijd!

Waar Kopen?

Sindskort heb ik ze gespot en gekocht via sportshowroom.nl, en wat mij betreft is dit de plek om weer eens van die klassieke witte Fila sneakers te zoeken. Je wordt wel soms doorgeleid naar een andere site om te aan te schaffen, maar ik vind het fijn dat ik ze hier allemaal bij elkaar heb.

Style Guide: Wat voor broek past by Fila sneakers?

Het vinden van een old school Fila sneaker was makkelijk, maar hoe kan je nou in godsnaam een bijpassende broek bij vinden? Ik heb alle broeken in mijn kast geprobeerd, en niks paste er bij. Uiteindelijk ben ik gegaan voor skinny jeans tot aan enkel hoogte. Die accentueren heel mooi de hoge schoenen.

Wat je vooral niet moet doen zijn wijde broeken die over de sneakers heen gaan. Dat zal er niet goed uitzien.

Mochten we in Nederland nog een weekje mooi weer meepakken dan kunnen korte broekjes natuurlijk ook. Neem deze dame bijvoorbeeld:

View this post on Instagram

清新中帶著一絲淡雅,這款撇開了運動的頭銜 偶爾走了一絲小時尚。 金裕貞同款,三個顏色,落肩袖設計,很有範兒 但凡看中款式的小姐姐千萬別猶豫,衛衣作為春秋的標配 冬季的內搭,準備三件兩件怎麼說的過去~ 這款衛衣綜合了精心的剪裁與當下流行的撞色 率真,自在,提升時髦指數 在保留了原品牌的高雅風尚的同時 條紋的元素還特別顯瘦 領口以及袖口下擺採用螺紋收攏,但是一點不會拘緊身體 面料是訂織訂染的毛圈面料,但厚薄程度堪比針織棉~ 挺喜歡這件與眾不同的,推薦給你們 S胸圍108 衣長65 袖長54 M胸圍110 衣長68 袖長56 L胸圍114 衣長71 袖長58 #fashion #onlineshop #igshop #shopping #korea #Koreanfashion #iggirl #girl #hkgirl #igers #koreashoes #summer #koreanfashion #outfit #韓國代購 #韓國直送 #連身裙 #madeinkorea #東大門代購 #東大門直送 #韓國秋裝 #韓國時裝 #fila

A post shared by 琦 (@wangchyili) on

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.