Hoe mijn leven in een klap veranderde

Hoe mijn leven in een klap veranderde

484450_302567563175582_139047575_n

Hallo allemaal,

Het is al weer een erg lange tijd geleden dat er iets van mij te lezen viel. En na lang wikken, wegen & overleggen heb ik besloten met jullie te delen waarom dat zo is, en het de komende tijd ook nog wel zo zal blijven dat ik niet extreem actief ben op expressing-beauty. Maar wat ik naast het uitleggen van mijn afwezigheid vooral probeer te bereiken is om iedereen het woord schoonheid iets anders te laten bekijken, want dat is tenslotte waar expressing-beauty om draait.

Allereerst wil ik beginnen met uit te leggen hoe het begon, de dag dat mijn leven veranderde. Al een lange tijd liep ik met wat vage klachten, waar ik om eerlijk te zijn zelf de ernst niet zo van in zag, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, vlekjes voor mijn ogen, uitblijven van mijn menstruatie…….Ik kom nooit bij een dokter, en als ik er al kom moet er ook echt wel heel wat aan de hand zijn. Tot mijn familie me zei dat ik misschien toch maar eens naar de huisarts moest gaan.

Na een hoop ongemakkelijke, zenuwslopende, vermoeiende en soms zelfs pijnlijke onderzoeken kreeg ik ongeveer een week voor de kerst in 2012 de uitslag……1 die ik niet snel meer zal vergeten……..

“Het spijt me Angela maar ons laatste vermoeden klopte, je hebt een tumor in je hoofd”. Na enige stilte van mijn kant vervolgde de arts zijn verhaal “maar maak je niet druk, deze tumor is goedaardig en vrijwel altijd door enkele jaren medicijnen slikken behandelbaar”. Ik was stil…..verstijfd……ik wist niet wat ik hierop moest antwoorden. Hoe kon dit? Hoe kom je aan zoiets? Hoe weten jullie dat het echt goedaardig is? Wat betekend dit voor mij? Kan je er toch dood aan gaan?……..stilte, zoveel vragen maar ze kwamen niet uit mijn mond.

Gelukkig had mijn arts het door. Die ochtend was ik heel nietsvermoedend en denkend dat alles wel meeviel in mijn eentje naar de afspraak gegaan……misschien toch niet zo verstandig. De arts legde uit dat deze tumoren zo af en toe voorkomen maar er niet duidelijk is hoe men er aan komt. “Maar in vrijwel alle gevallen gaat het om een kleine tumor die niet groter word dan de maximale doorsnee van 1 cm. Na 3 tot maximaal 5 jaar medicijnen slikken ben je er compleet vanaf”……Ik hoor het hem nog zo zeggen…….alsof hij me vertelde dat ik een virusje onder de leden had.

Er moest een MRI scan gemaakt worden om de precieze grote en locatie te bepalen. Zo kon er een behandelplan opgesteld worden en zou alles daarmee eigenlijk opgelost moeten zijn. Maar helaas, ook de uitslag van de scan had niet het nieuws wat ik verwachte. De tumor was 1,7 cm…..conclusie het kwam bijna nooit voor maar juist ik had de pech om net de versie van dit soort tumoren te treffffen.

Inmiddels ben ik onder behandeling bij een gespecialiseerd ziekenhuis…..nou ja, gespecialiseerd? Dat word lastig als je iets hebt wat niet veel mensen hebben. In elk geval een ziekenhuis wat zich in dit soort gevallen verdiept heeft. Op dit moment krijg ik de ene na de andere cocktail aan medicijnen die ontzettend veel nare bijwerkingen hebben…..maar ook niet voldoende lijken te doen waar ze voor bedoeld zijn. Een operatie ligt hoogstwaarschijnlijk in het vooruitzicht, en verder is het afwachten……..afwachten tot de volgende bloeduitslag, afwachten tot de volgende afspraak, wachten tot de volgende scan…of welk onderzoek dan ook. Met tussentijds een lange weg van vallen en opstaan.

Nu weten jullie waarom ik zo veel afwezig ben. Waarom ik vaak niet de puf, zin of inspiratie kan vinden om elke dag of elke week een artikel te schrijven.

rp_19457

 Maar waarom  schrijf ik dit artikel dan? Heel simpel, ik hoop jullie een les mee te geven. Een andere kijk op schoonheid, hoe deze geuit word of waar je dat in terug vind. Of met andere woorden de letterlijke en figuurlijke betekenis van EXPRESSING-BEAUTY

Want dat is wat ik hierdoor geleerd heb. Schoonheid is meer dan een geweldig gave huid, een supermooi make-upje, ontzettend mooi glanzend haar of geniaal gelakte nagels. Ik ben heel positief ingesteld, en houd nog steeds van tutten, shoppen en met een super look voor de dag te komen…….althans, dat probeer ik 😉

Iedereen zou eens moeten bedenken wat schoonheid voor iedereen inhoud. Neem bijvoorbeeld je innerlijke schoonheid, je karakter je denkwijze of het geen wat je uitstraalt naar je omgeving. De vrolijkheid die je bijvoorbeeld ongemerkt brengt in een groep mensen zodra jij binnenkomt. Het luisterende oor wat je bied aan een vriend of vriendin in nood. Of het verzorgen van een ziek of gewond mens of dier……allemaal eigenschappen die wat zeggen over JOU innerlijke schoonheid.

Maar je vind ook heel veel schoonheid in je omgeving. Die mensen, dingen of kleine gebaren die jou dag weer goed maken. De vogeltjes die fluiten zodra je je ogen opent als je wakker word. De zon die op je gezicht straalt als je opgefrist weer de deur uit stapt. De vlinders in de tuin die er voor zorgen dat je een ontzettend mooi plaatje ziet.

Of wat dacht je van de schoonheid van kinderen, je eigen kinderen die je een kus komen brengen omdat jij de beste bent. De buurjongens en meisjes die op je wachten tot jij weer thuis komt omdat ze je wat willen vertellen. Of je neefjes en nichtjes die je om de nek springen omdat ze blij zijn dat jij weer langs komt.

Maar een van de mooiste schoonheden die ook iedereen in zijn leven krijgt. Is de liefde en steun van vrienden en familie…..en ooit je partner en gezin. Want de schoonheid die je daarin vind zal niemand je afpakken!

Wat ik probeer te zeggen is: Het maakt niet uit hoe je er uit ziet, wat voor kleding of make-up je draagt, welk figuur je hebt of wie er naar je fluit als je op straat loopt. Schoonheid is overal te vinden en alle extra’s om je op te tutten zijn alleen maar hulpmiddelen om de schoonheid die jijzelf bezit te accentueren.

Veel liefs……Angela

400250_364387416906146_100000046732322_1518507_747223049_n

6 gedachten over “Hoe mijn leven in een klap veranderde

  1. Wat heftig allemaal! Knap dat je hierover wilt vertellen op je blog. Ik wens jou heel erg veel steun toe want ik weet hoe moeilijk het kan zijn om die situatie te zitten! Dikke knuffel meid!

  2. wauw,..
    Ik ben begin dit jaar geopereerd aan mijn borst,..ook een ‘niet kwaadaardige knobbel’
    was ook best even schrikken toen ik het einde 2012 te horen kreeg.Ik ben zelf nog geen 19 jaar.Ik voelde hem echt zitten en zelf mijn vriend vond het eng.Het is natuurlijk niet hetzelfde als in je hoofd..En ik had al ontzettend veel schrik voor de operatie.maar daarna kijk je minder oppervlakkig naar wat je ziet van de mensen..Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik hier mijn verhaal ook neerschrijf maar ergens vond ik het nodig om te vertellen dat ik je toch ergens wel begrijp..veel sterkte toegewenst.en het is goed dat je de knoop hebt doorgehakt en er over hebt geschreven.

    groetjes,anja

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.