Hoe word ik weer gelukkig met mezelf?

Hoe word ik weer gelukkig met mezelf?

Iedereen is anders, maar hebben we allemaal hetzelfde ultieme levensdoel: geluk. Ongeacht het pad dat we kiezen om dit doel te bereiken, moeten de meesten van ons een reusachtige wegblokkade onder ogen zien: onszelf. Het goede nieuws? Gelukkig worden kan je leren!

Te vaak leggen we de nadruk op prestatie en het verhogen van de productiviteit. De sleutel om dit obstakel voor geluk te verwijderen is niet het toevoegen van items aan onze to-do-lijsten, maar bij het elimineren van hen. Hoe maak je jezelf gelukkig? Hier zijn acht dingen die je moet vrijlaten om een echt gelukkig leven te kunnen leiden.

1. Laat het verleden achter je

Er is een reden waarom de autoruiten enorm zijn en de achteruitkijkspiegel klein is, toch? Je moet je aandacht niet concentreren op wat er achter je is als er een enorme en wonderlijke weg voorwaarts bestaat. Gevoelens van spijt en teleurstelling over het verleden beïnvloeden onvermijdelijk de persoon die je vandaag bent.

Echter, als je je focus uitsluitend op die gevoelens richt, beperk je je vermogen om geluk volledig te omarmen. Stop met achteruit kijken. Stop met kijken naar de weg achter je en je voorstellen hoe het leven anders zou zijn geweest. Houd je ogen vooruit en geniet van het geluk van nu en morgen.

2. Wees realistisch

Een van de grootste lessen van volwassenheid is realistisch zijn in je verwachtingen. Bereid je voor op geluk en succes, maar zorg ervoor dat je niet onrealistische doelen stelt voor jezelf en een ander. Dit kan alleen maar leiden tot teleurstelling. Geluk komt vanzelf, als je bepaalde situaties met een open geest benaderd. Vreugde komt vanzelf als je de vooropgestelde ideeën loslaat.

Gaat het vaak mis met het stellen van realistische doelen? Probeer dan een doel te stellen dat voor jouw gevoel makkelijk is. De kans is groot dat je het dan zal overtreffen. Dat is alleen maar goed! Wees tevreden met jezelf.

3. Wat anderen van jou vinden

Maak je je constant zorgen over hoe anderen over jou denken? Het loslaten van die gedachten is essentieel om gelukkig te worden. Het gaat er uiteindelijk om gelukkig worden met jezelf. Doe het einde om constant rond je te kijken en je energie binnen te richten. Als u trots bent op de beslissingen die u hebt gemaakt, hoeft u geen ander’s stempel van goedkeuring te hebben. Zorgen maken over hoe een ander over je denkt is een verspilling van energie en kan leiden tot depressie. Je zorgen maken is een dief van geluk. Dus maak geen zorgen om anderen, maar maak jezelf gelukkig!

Wanneer je kan blij zijn met jezelf, zal je merken dat anderen ook blij worden van jou.

4. Een obsessie met jong zijn

Niemand kan vechten tegen de tijd. Er bestaat geen wonderpil om ons terug te keren naar het slanke lichaam van toen we 20 waren. Ik ben eerlijk gezegd zelf ook een beetje geobsedeerd door schoonheid. Echter besef ik me tegelijkertijd dat de echt gelukkigen vreugde persen uit elk jaar dat ze leven. Gelukkige individuen realiseren zich dat ze veroudering moeten accepteren als onderdeel van het proces van het leven. Ze zijn wijs, begaafd en ervaren in het managen van hun gemoedstoestand.

5. Negativiteit

Het klinkt misschien heel logisch, maar negatief zijn is niet iets dat iemand makkelijk kan loslaten. Echter wanneer je negativiteit achter je laat, en je focused op het positieve, dan wordt je een magneet dat geluk naar je toe trekt. Veel mensen weten eigenlijk niet dat ze negatief zijn. Vraag eens aan vrienden of familie of je weleens negatief overkomt. Dit is een goede reality check.

Probeer ook actief en bewust positiever te zijn. Vind je een bepaalde glas wijn erg lekker? Ga dan niet negatief zijn als het glaasje al op is. Een leeg glas kan altijd weer gevuld worden! Is je relatie verbroken? Misschien was hij/zij gewoon niet de ware! De wereld is groot, en wanneer je positief naar buiten treed, komt de ware vanzelf te voorschijn.

6. Stress

Een kleine hoeveelheid stress kan positief zijn. Stress motiveert. Een beetje stress brengt ons vooruit en stimuleert ons om ons best te doen. Problemen ontstaan echter als stress escaleert tot een niveau dat het manifesteert in zowel fysieke als emotionele symptomen. Wanneer stress hormonen te hoog worden, ervaart je lichaam ontstekingen, ongewenst gewichtsverlies en mogelijk hartziekten. Wanneer het stressniveau te hoog wordt en voor een langere periode aanhoudt dan val je ten prooi aan depressie. Erken stressvolle periodes, benader ze zorgvuldig en bewust, los het op en laat het gaan.

7. Schuld

Het nemen van verantwoordelijkheid voor keuzes in het leven is een van de geheimen om echt geluk te ervaren. Wanneer je je altijd schuldig voelt, dan rechtvaardig je het feit dat je het verdient om niet gelukkig te zijn.

Een fout maken kan. Accepteer je acties en je zal weer in controle zijn. Je bezit de mogelijkheid om verandering te creëren en geluk in je leven te bewerkstelligen.

8. Emotie

We hebben allemaal slechte ervaringen gehad. Velen van ons hebben enorm trauma doorstaan. Ongeacht de verscheidenheid aan bagage die u draagt, is het belangrijk om te pauzeren, naar binnen te kijken en tijd te investeren om de inhoud van uw emotionele koffer te verkennen. Zodra dit proces voltooid is, moet u ervoor kiezen om deze problemen permanent te laten gaan om geluk volledig te omarmen.

Als u het niet zelf kunt doen, zoek dan de hulp van een therapeut. Het is van cruciaal belang ervoor te kiezen om alle dingen, van werk naar relaties, met een schone lei te benaderen. Het dragen van negatieve ervaringen in nieuwe scenario’s is niet alleen beperkend, maar staat ook nieuw geluk in de weg.

Wat vind jij?

Wat vind je van de gelukkig worden tips hierboven? Welke andere dingen heb je gevonden die je gelukkiger maken? Deel je wijsheid met anderen door een reactie achter te laten hieronder!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.