How to : Wenkbrauwen (bij)tekenen.

How to : Wenkbrauwen (bij)tekenen.

Hallo Iedereen!

Sommige vrouwen doen het wel, sommigen niet. Ook niet iedereen heeft het nodig. Ik heb het over het bijtekenen of verven van je wenkbrauwen.

Wenkbrauwen zeggen veel over je gelaatsexpressie en soms is het net even iets mooier om ze een beetje een “boost” te geven.
Maar hoe kun je dat nu het beste doen?
Er zijn verschillende manieren. Om te beginnen kun je je wenkbrauwen bijtekenen met een wenkbrauwpotlood. De ene visagist adviseert een hard potlood, de ander een zachte.


Wat je hiermee in feite doet is lichtjes met de haren mee “schetsen” . Je kunt ervoor kiezen om bij de aanzet die het dichtst bij je neus zit eerst een “hoekje” of driekhoekje te tekenen. Zeg maar bij het begin punt van je wenkbrauw.
En van daaruit met beleid voorzichtig naar het einde van de wenkbrauwen werken. Als laatste even borstelen en klaar is kees.
Dit zelfde kun je doen met een wenkbrauw poeder. Deze breng je aan met een schuine dunne kwast en dan doe je eigenlijk hetzelfde.


Wat je ook nog kunt doen is een bruine oogschaduw gebruiken die je al hebt liggen. Als het een geschikte kleur is dan kan dit makkelijk en hoef je niet per se een potlood of ander poeder te kopen.


Wat je ook nog kunt doen is gebruik maken van wenkbrauw gel. Dit helpt ook tegen mensen die last hebben van wilde wenkbrauw haren die alle kanten op staan. Of je kunt je wenkbrauwen verven.

Wat ook heel handig is als je niet zo bedreven bent in het (bij)tekenen van de wenkbrauwen is om gebruik te maken van sjablonen. Deze zijn vaak in elke gewenste vorm verkrijgbaar.

Als je een manier hebt gevonden die bij jou past is het nog belangrijk om te weten welke kleur je kiezen moet. Als je blond bent wil je je wenkbrauwen immers niet zwart maken.

Hoe weet je nu welke kleur je nemen moet?

Het is vrij simpel. Ben je blond? Gebruik dan een kleurtje ongeveer twee tinten donkerder dan je haarkleur.

Heb je rood haar dan wordt aangeraden je wenkbrauwen lichtbruin te maken.

Heb je (donker)bruin haar , maak dan je wenkbrauwen een paar tinten lichter of even donker. Het is maar net hoe vriendelijk je wilt dat je uitstraling is.

Hetzelfde geld eigenlijk voor mensen met zwart haar, al blijft het altijd mooier om er toch voor te kiezen je wenkbrauw haren een paar tinten lichter te maken wanneer je donker hoofd haar hebt.

 

Een goede vorm kiezen is ook belangrijk. Er zijn immers vormen die wellicht niet goed bij de vorm van jouw gezicht passen.

Je wenkbrauwen modelleren kun je ook doen met een beetje gel, of haarlak. Breng het wel eerst even aan op een daarvoor bestemd borsteltje en niet direct op de wenkbrauw zelf.

Heb je nog nooit je wenkbrauwen bijgetekend? Ik zou zeggen, begin voorzichtig. Koop eens wat verschillende kleurtjes, een pakje make up remover en ga gewoon eens op je gemak kijken wat jou het beste staat!

Onthoudt wel, hoe donkerder je ze maakt, hoe strenger je uitstraling zal zijn. Hoe lichter, hoe vriendelijker!

Tot de volgende keer!

 

 

 

4 gedachten over “How to : Wenkbrauwen (bij)tekenen.

  1. Super handige post!
    Ik moet ze ook verven/tekenen.. Anders is het net alsof ik geen wenkbrauwen heb… Ik ga zeker een keer verschillende vormen proberen!
    Xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.