Kwaliteit of kwantiteit by Susan!

Kwaliteit of kwantiteit by Susan!

primark2

Hoi allemaal!

Als ik de deuren van mijn mega grote kledingkast open schuif, word ik overspoeld door kleding. Hoge stapels met broeken, t-shirts en hemdjes. Klerenhangers met blousjes, rokjes en vesten. Planken met schoenen, schoenen en schoenen. Niet te vergeten ook nog een stuk of 20 pyjama’s en tassen.

Even snel gokken, en dan denk ik dat inmiddels zo’n 55% van de kastinhoud bestaat uit items van de H&M, zo’n 35% van de items van de Primark komt en de overige 10% van een andere winkel.

Of dat een probleem is, dat weet ik niet. Als je €100 hebt om uit te geven, heb je bij deze winkels meer voor minder. Daardoor is mijn kast dan ook denk ik 0overvol en puilen mijn kleren er letterlijk uit. Toch geef ik toe dat er dan ook echt wat kledingstukken, tassen en schoenen met mankementen in mijn kast te vinden zijn. De kwaliteit van deze merken is ook aanzienlijk minder dan van bijvoorbeeld de Zara, River Island of items van de Bijenkorf.

zara1

Prijs zegt echter niet altijd alles.. En merknamen ook niet. Toch begin ik bij mijzelf een beetje te twijfelen aan de inhoud van mijn kast. Want ik moet toch wel vaker iets opnieuw kopen omdat het stuk gaat. Zo heb ik al 20 zwarte hemdjes moeten aanschaffen, 4 zwarte vestjes en belanden de impuls inkomen als snel op Marktplaats.

Doordat iets erg goedkoop is, merk ik bij mijzelf ook dat ik het veel sneller koop dan als het duurder zou zijn. Zo heb ik veel impulsinkopen en belandt het, zoals ik al zei, allemaal op Marktplaats. Net als de uitverkoop periode. Oh God, ik was afgelopen vrijdag weer bijna met 4 tassen thuisgekomen. Gelukkig zei ik tegen mijzelf ‘’Susan, niet doen!!’’ en ik kocht het dus ook niet.

Waar ik vrijdag toch een klein foutje maakte, was bij de kassa. Ik stond bij de Hunkemöller in de rij te wachten, met mijn strapless bh in mijn handen, toen ik opeens in een bakje bh bandjes zag liggen. Ik zag fel roze bandjes. Helaas kon ik mijzelf niet inhouden, en kocht ik voor €3,00 de bandjes erbij.. Oeps!

Terug naar het onderwerp, kwaliteit of kwantiteit. Want met bh’s is dat ook belangrijk. Zo kocht ik vroeger nog wel eens een bh van de H&M. Die belandde toch wel redelijk snel in de prullenbak. In de praktijk vind ik ze niet comfortabel en tegenwoordig zit er in 9 van de 10 bh’s vulling. Met mijn cup D heb ik daar toch echt geen behoefte aan, sorry! Ik koop liever een goede bh bij de Hunkemöller. Daar heb je in de paskamers een bel, druk erop en er komt een dame om je te helpen. Geweldig, zo weet je zeker dat je de winkel verlaat met iets dat gewoon goed zit.

Schoenen is ook wel iets.. Erg moeilijk eigenlijk. Ik heb namelijk drie jaar lang op dezelfde goedkope schoentjes (€10) van de H&M gelopen. Terwijl mijn Vans en All Stars toch wel wat meer zeer doen bij de hakken als het daar slijt. Omdat de hak steviger is, is het ook iets harder als de stof wegslijt. Met die goedkopen stoffen schoentjes heb je daar weer minder last van. Nou moet ik zeggen dat ik niet vies ben van duren schoenen. Ik heb twee paar Uggs en één paar Lita’s van Jeffrey Campbell. Ze lopen heerlijk!

Maar dan weer even over de kwaliteit van die duren schoenen.. Uggs. Ze koste tussen de 100 en 200 euro. En wat krijg je ervoor? Heerlijke comfortabele schoenen en een zekerheid dat je altijd lekkere warme voeten hebt. Ook in de zomer prima te dragen. Toch ben je geneigd ze in de winter te dragen, ze zijn lekker warm. Maar pas op, ze mogen niet nat worden, niet in de sneeuw en ze hebben bijna geen profiel aan de onderkant.. De je gaat geheid onderuit tijden het wandelen..

Ik heb inmiddels wel weer genoeg verteld. Wat hebben jullie liever, kwaliteit of kwantiteit?

Groetjes,
Susan
http://www.ishootlovee.com

4 gedachten over “Kwaliteit of kwantiteit by Susan!

  1. Zo herkenbaar dit haha. Ik heb erg veel shirtjes en blousjes bij de Primark of H&M weg, het liefst koop ik ze in de sale om maar zo min mogelijk uit te geven voor meer. Heb vooral bij basic shirtjes en broeken van die winkels dat ze snel ‘af’ zijn!

    1. Jaaa, ik koop ook graag in de sale. Maar het probleem is dan weer, dat ik geneigd ben om alsnog heel veel geld uit te geven. Want dan wil ik alleen maar meer!

      x

  2. Leuk stukje! Mijn moeder heeft mij altijd gezegd “heb liever een paar goeie schoenen dan tien goedkope schoenen”. Het is zo waar, je kunt liever investeren in iets goeds dan heel veel goedkope spullen kopen. Dat kost je soms wel meer geld omdat je het zo vaak moet vervangen. Ik heb zeker liever kwaliteit over kwantiteit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.