Make up tips by Angela : Pretty Perplex

Make up tips by Angela : Pretty Perplex

Een hoop van jullie zullen waarschijnlijk de nieuwjaars borrel van je werk of vereniging al gehad hebben, maar mocht je deze nou nog moeten bijwonen. Of heb je net toevallig binnenkort een bruiloft of gala in de agenda staan dan heb ik een leuke look voor jou!

Ik persoonlijk hou er van om op zo’n feest er net iets anders uit te zien dan dat mensen van mij gewend zijn. Een soort “red carpet” effect. Lijkt dit jou ook wat let dan goed op en kijk hoe makkelijk het is om er een beetje chique uit te zien.

Mijn eerste tip is vrij simpel, kleed je altijd eerst om! Niemand wil make-up smeer in de rand van haar nieuwe jurkje, sexy topje of elegante colbertje. Ook is het nogal jammer als je net je kapsel perfect hebt zitten en je na het omkleden opnieuw kan beginnen.

Eerst begin ik met de make-up. Erg belangrijk is het aanbrengen van een basislaagje. Dit is natuurlijk voor iedereen anders, de een heeft genoeg aan een dagcrème terwijl de ander liever een foundation of poederlaagje aanbrengt.

Hierboven de eerste foto, ik zal even uitleggen wat ik gedaan heb. De Smokey Eyes doen het altijd goed (ook hiervan is een tutorial te vinden op deze website). Ik heb gekozen voor 4 tinten paars (weer eens wat anders dan 50 tinten grijs). Om het extra feestelijk te maken heb ik gekozen voor een vloeibare glitter eyeliner en wimperverlengende mascara!

Op de volgende foto is te zien dat ik gekozen heb voor een lichte lipgloss met subtiele minuscule lila glitters. Ik heb ooit al eens verteld in een artikel dat je ALTIJD het accent op 1 onderdeel van het gezicht moet leggen. Dus springen je ogen er uit, ga dan voor subtiele lippen en vice versa.

Dan nu het haar! Hierboven ziet het er misschien wat ingewikkeld uit maar het is simpeler dan je denkt. Spray eerst wat haarlak in het haar. Maak een zijwaartse staart en laat een lok van je pony los hangen. Trek het elastiek een klein stukje naar beneden. Pak binnen in de staart een plukje haar en terwijl je deze vasthoud druk je het elastiekje met het overige haar naar boven om wat volume te creëren. Wikkel het plukje haar wat je vast hebt om het elastiek en zet deze vast met een schuifje zodat alles op zijn plek blijft. Pak de staart, kam deze glad, en draai deze losjes driekwart rond. Zet dan de uiteinden vast met 2 schuifjes op de hoofdhuid en je bent klaar!

Laat het zoals het dan zit, of steek net als ik een leuke haarknip of mooie bloem daarboven. En dit hierboven is dan het uiteindelijke resultaat, maar dan zonder de chique kleren ;-D

XxX Angela

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.