Max Factor foundation onder de loep by Christina

Max Factor foundation onder de loep by Christina

 max1

Hoi allemaal!

Vorige week kocht ik de Essence Stay all day foundation in de lichtste kleur die ze hadden, nummer 10 Soft beige. Toen ik hem swatchte in de winkel leek hij net op het randje van te donker te liggen dus besloot ik hem alsnog mee te nemen. Toen ik van het weekend een Halloween look wilde maken was het uittestten van mijn nieuwe aankoop een perfect opportunity. Waar ik achter kwam? Hij was –veel– te donker voor mij en hij gaf een extra cakey effect op mijn gezicht terwijl ik ook een primer gebruikt had. Vandaag besloot ik het product maar om te ruilen voor een iets ‘duurder’ merk om dat maar eens uit te proberen. Wie niet waagt wie niet wint, toch? Na veel swatchen en zelfs meerdere foundations geswatched te hebben in mijn nek en wangen vond ik dat de Max Factor Facefinity toch de winnaar was. De foundation beloofd een primer, concealer én foundation te zijn. Ik ben benieuwd..

max2

Het flesje ziet er mooi uit. Hij is van glas en ziet er daardoor niet ‘goedkoop’ uit. Daardoor kan je ook de kleur van de foundation door het flesje zien. Erg handig! De foundation heeft –God zij dank– een pompje waardoor je hygiënisch kan werken en niet teveel doseert.

De foundation kost €14,99 en is er in zes kleuren:

  • Light Ivory
  • Nude
  • Natural
  • Rose Beige
  • Golden
  • Soft Honey

 

max3

Ik was natuurlijk erg benieuwd aangezien ik al heel erg lang op zoek was naar de perfecte foundation. De meeste foundations geven mij vaak een cakey effect, no matter what I do!

Ik heb eerst de foundation lichtjes aangebracht om te kijken of hij niet te donker was. I was flabbergasted! I love it! Hij matchte vrijwel perfect met mij eigen huidskleur. In het begin vond ik hem een beetje bleek, maar dat komt omdat mijn huid erg rood is en dus vrijwel nooit egaal te krijgen is.

max4

Aanschouw mijn rode en oneffen gezicht, niet eens alleen mijn wangen meer en mijn sproeten. Ik slaap al dagen slecht dus mijn wallen willen ook wel.

 

 max5

Hier heb ik een laagje foundation aangebracht met een beautyblender en natuurlijk wat extra gebruikt op de rode en oneffen plekken. Wat een rust! Dat is vrijwel het enige wat ik kan zeggen. Wat een rust heb ik in mijn gezicht. Hij is ook absoluut niet cakey en geloof het of niet, mijn gezicht voelt zelfs zachter aan.

max6

 

 

Je ziet niet veel verschil op de foto’s maar dat komt omdat de eerste foto is genomen toen het nog vrij zonnig was. Echt een paar minuten na die foto begon het ineens donker te worden en kwam de storm opzetten. Hurray!

max7

 Hier had ik mezelf opgemaakt met een matte oogschaduw inclusief de wing en een matte rode lipstick.

max8max9max10

Hope you liked it!

Liefs, Christina xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.