Mijn schoonheidsuurtje! By Iris

Mijn schoonheidsuurtje! By Iris

640_shutterstock_121389436-g

Lieve lezers,

Na een lange tijd mijn huid te hebben verwaarloosd, waardoor de puistjes aan alle kanten weer naar boven kwamen bedacht ik me dat ik nog zoveel reinigingsproducten had.
Genoeg reden om die allemaal eens uit te proberen, en een leuke review erover te schrijven. Want laten we eerlijk zijn, niet alles is zo goed als dat ze zeggen.

Je begint altijd met het reinigen van je huid zodat je een mooi egaal oppervlak hebt om mee te werken. Bij maskers kun je beter eerst even goed scrubben om de porien goed open te zetten zodat alle stoffen in de huid kunnen trekken, en ik heb dan ook 2 scrubs waar ik het over wil hebben.
Bij de etos dacht ik goed te zitten toen ik een simpele scrub wou, eigen merk gekozen ivm de prijs, deze kost 3 of 4 euro ik weet het niet meer zo uit mijn hoofd.

IMG268 IMG269
Wat belooft deze scrub, een milde reiniging van de huid die puistjes en mee-eters tegen gaat. De zuiverende werking reinigt tot diep in de porien, verwijdert dode huidcellen en remt puistjes veroorzakende bacterien.
Het beloofd je dus een schone en gereinigde huid, die geen puistjes veroorzaakt.
Helaas is dit product alles behalve reinigend en is het wel degelijk puistjes veroorzakend.
Ik heb het product nu meerdere malen gebruikt, de scrub is grof en zeker niet mild, zitten weinig korrels in en de substantie ruikt vreselijk!
Na gebruik heb ik alleen maar meer puistjes gekregen, en na het kijken op het ingredienten label was ik ook niet verrast.
De hele waslijst met stoffen zette me aan het denken of dit wel goed voor mijn huid kon zijn.
Ik raad hierbij deze scrubzooi van etos dus echt niet aan, tenzij je graag met pukkels rondloopt!

gentle_scrub_wash
Gelukkig heb ik ook een duurdere scrub van het merk Extenso, dit heb ik gebruikt tijdens mijn opleiding als schoonheidsspecialist en koop dit sinds dien graag weer.
Hij kost zon 18,- en is een kleinere en smallere tube dan die van de Etos.
De scrub ruikt een stuk aangenamer, en de milde scrub zit vol met micro korreltjes, het voelt echt aan als zand. Deze smeer je op je gezicht en je maakt je vingertoppen nat.
Daarna ga je heel zachtjes met je vingertoppen in rondjes de scrub ronddraaien zodat je goed je dode huidcellen en zo je porien open scrubt.
Bij deze scrub voelt mijn huid branderig aan, omdat mijn huid niet al te goed tegen scrub kan word ik snel rood.
De scrub haalt echt alles weg, en zorgt ook voor een hele fijne zachte huid na het afspoelen.

schoonheidsspecialiste-aan-huis
Voor een goed resultaat en gavere huid moet je zon 2/3 keer per week scrubben, afhankelijk van je huidtype en conditie.
Voor een groter prijsje krijg je echt wat bij Extenso, ik raad het dan ook zeer aan om voor goede verzorging bij een schoonheidsspecialist te kijken.
Bij goed en regelmatig gebruik zie je ook daadwerkelijk grote vooruitgang van je huidconditie, soms is meer geld uitgeven toch een beter keuze voor je huid.
Zorg er trouwens wel voor dat je een goede dagcreme en lotion hebt voor na de flinke toetakeling op je huid met de scrub en producten.
De lotion zorgt er namelijk voor dat je porien weer sluiten zodat het vuil niet weer naar binnen komt en je porien laat ontsteken. De dagecreme zorgt voor een frisse verzorging na de lotion en beschermd tegen afvalstoffen buiten! Genoeg reden om deze 2 dingen dan ook in huis te hebben.

IMG313
Je hebt nu je huid perfect gereinigd en je huid kan wel wat ontspanning gebruiken na die scrub, tijd voor een lekker maskertje.
Maskers heb je in alle soorten en maten kant en klaar of om zelf nog aan te maken, ook natuurlijke maskers met fruit, yoghurt e.d word gebruikt voor een ontspannende huid.
Ik heb zoveel maskers dat ik er gewoon een heb gepakt, en dat werd….. Dokter van der Hoog charming chocolate masker, kant en klaar.
Hij moet euforiserend en revitaliserend werken, nou heb ik ook geleerd dat chocolademaskers en pakkingen bloedstimulerend werken, dus deze is ook goed voor de bloedsomloop in mijn gezicht.

Er zit onwijs veel in dit pakje, ik had er makkelijk nog een vriendin mee in kunnen smeren maar goed, hij smeert makkelijk en snel als je dit gewoon met een maskerkwast doet.
Het ruikt naar aarde en pure chocolade, redelijk aangenaam geen rare geurtjes het ruikt natuurlijk. De kleur is erg licht, en het lijkt alsof ik een pot nutella met pindakaas op men gezicht heb gemengd.
Na het afhalen voelt mijn huid zacht, schoon en ontspannen aan, oooh wat houd ik van deze maskertjes en wat werkt deze euforiserend! Ik kan het iedereen aanbevelen, 2 a 3 keer per week zon goede dag voor je huid, en ze zal je belonen met een mooie gave puistvrije huid!

IMG316

Welke producten vind jij fijn en raad jij iedereen aan?
Ik ben zeer benieuwd naar de goedkope goede scrubs namelijk!

xoxo Iris

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.