Van Syoss naar proffesionele roze haarkleuring. By Iris

Van Syoss naar proffesionele roze haarkleuring. By Iris

51guBH3oXLL

 

Lieve lezers,

Iedereen die zijn of haar haren verft kent het probleem met het verkeerd kiezen van kleur en merk. Ik ben een goed voorbeel hiervan, en heb al heel wat verfdrama’s gehad.
Van oranje tot groen alle kleurfouten heb ik gehad, nu wil ik overstappen op knal roze en misschien een beetje paars.
En ik ga jullie stapje voor stapje laten zien wat ik ga doen met mijn haar en natuurlijk hoop ik op een onwijs gaaf en geslaagd kapsel!

2013-11-28 17.06.39

Voor dat ik syoss in mijn haar heb gegooid was ik blond, na 2 jaar mijn haar naar de klote te hebben geholpen met peroxides.
Ik ben er duidelijk achter gekomen dat dat geen succes was, en was na 2 jaar blond zijn wel weer toe aan een ander kleurtje! Lekker gek doen, zoals bij mijn persoonlijkheid past.
Ik ben naar de kruidvat gegaan en heb Syos dark cherry mix gekocht, het eindresultaat was prachtig, vooral nadat ik het nog gekruld had.
Helaas was dit prachtige resultaat van korte duur, na 3 a 4 wasbeurten was de kleur al zo goed als weggevaagd, nu lijkt het meer bruin.
Ik raad hierbij dus Syoss haarkleuring niet aan, deze kleuren blijven belachelijk kort in je haar zitten.

unnamed (1)

Na 3 keer hetzelfde kleurtje erin te hebben gezet is mijn haar zwaar beschadigd.
Ik heb me maar bedacht om alles anders aan te pakken vanaf nu.
Nog geen 10 stappen van de Kruidvat Schiedam zit een kappersgroothandel Haarimport.
Hier kan je alle proffesionele kappersdingen kopen en krijgt hier ook geweldig advies.
Nadat ik mijn verhaal had uitgelegd hebben ze mijn de tip gegeven om voor echt roze haar eerst mijn haar weer te ontkleuren.
Zo gezegd zo gedaan heb ik een dikke pot ontkleuring gekocht waar ik vaker dan 1 keer mee zou kunnen verven. De prijs was ook goedkoop, ik heb €15,60 betaald, je kunt ook online kopen wat je nodig hebt, maar dan moet je wel heel goed weten welke code, kleur en merk je nodig hebt.
Ik hoop dat mijn kappersstudente deze week tijd heeft om het erin te zetten, want ik heb geen nabehandeling gekocht nog omdat ze dat vaak op die scholen wel hebben.

unnamed

 

Nadat ik bij de kapperschool ben geweest was het resultaat verrassend blond geworden.
Toch heb ik helaas wel veel oranje gespot, maar eerlijk gezegd is van donker naar licht het moeilijkste wat er van je haar verwacht kan worden.

2014-02-03 15.28.37

 

Na thuiskomst heb ik even rustig wat gedronken, om vervolgens mijn verf avontuur door te zetten. Ik heb namelijk meteen 2 potjes roze verf van Directions gekocht bij haarimport.
Haarimport is een groothandel en zoals eerder aangegeven heb je daar kappers advies, en producten te koop. Ik wil er graag bij zeggen dat het verstandig is om een groothandel in de buurt te vinden met mensen die er verstand van hebben.
Kruidvat, etos e.d verkopen veel, maar het resultaat is 10 maal slechter en de kwaliteit van de haarkleuring en het kleurbehoud ook!

2014-02-03 15.28.03

Deze mooie potjes zijn kant en klaar verkrijgbaar, het lijkt heel donker maar kleur is zeer afwijkend van wat je ziet. Bij deze potjes hoef je dus niks meer bij in te gooien, je trekt handschoentjes aan, een handdoek om je nek klemmen en je kun bezig.
Zorg echt dat je oude beschermende kleding draagt, ook voor je huid want deze verf geeft onwijs veel af!
Ook kun je het beter niet onder de douche uitspoelen want je hele lichaam kleurt met deze verf en het water mee!!!!
De kleur is semi- permanent, aangezien deze zo onnatuurlijk zijn, kan het niet permanent worden, tenzij je dus je haarschubben met blondering open zet.
Maar helaas zal ik dit bij moeten houden door het om de paar weken bij te verven, ook zo weinig mogelijk je haren wassen is the key voor langer kleurbehoud.
Het resultaat is verbluffend, het valt op! Je kunt niet meer om mij heen, ik voel me net Gwen Stefani in haar videoclip Ex-girlfriend.

2014-02-04 14.16.30 - Copy 2014-02-04 14.16.36 - Copy

HOW COOL IS THIS?! Ik doe er altijd mijn wenkbrauwen bij, anders krijg je zon groot kleurverschil dat het niet natuurlijk meer lijkt.
Veel mensen zullen het raar vinden, maar dit maakt mij compleet en helemaal mij.
Hoe vind jij deze verandering? Zou je het zelf ook wel willen een extreme kleur, of heb je al een gave kleur in je haar? Laat het me weten!

xoxo Iris

5 gedachten over “Van Syoss naar proffesionele roze haarkleuring. By Iris

 1. GEWELDIG die kleur!!!…wat ik vaak wel jammer vind met zulke mooie kleuren is dat ze heel erg snel dof worden…en dat vind ik zo zonde, anders was mijn haar denk ik ook wel zo een soort kleurtje geweest…Wel adviseer ik je om wel heel voorzichtig te zijn met die blondeerpoeder voor blonde puntje…
  Indien het er ietsjes te lang in blijft zitten, heb je ineens een bos gedroogd hooi op je hoofd…en als ik je een raad mag geven, blondeer je haar niet sávonds na een dagje in de zon zitten ( dit is zeer pijnlijk) en de een eventuele oranje tint na het blonderen kan je het best te lijf gaan met zilvershampoo (Swarzkopf)

  Groetjes, Petra ( die je haar echt Super vind)

 2. Staat je goed! Is het Cerise? Of misschien rose red?

  Mijn haar is roze-paars-blauw kleurverloop dus ik doe lekker mee met de gekke kleurtjes! Al denk ik er sterk over om weer blond te gaan, werkleven komt er namelijk aan en ik denk niet dat mijn haarkleur me goed zal doen bij sollicitaties…

 3. Ik vind het heel leuk staan en als ik jonger was zou ik het je zo nadoen. Ik vergeet nooit het gezicht van je opa toen ik met rood haar (i.p.v. donkerblond) thuis kwam 😉 haha
  Welke l;eiur zou je mij nu aanraden? Zilver? Of grijsachtig paars? Of toch maar mijn eigen donkerblonde pruikie?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.