Onze workshop visagie bij Beauty Faces in Wezep, en een heleboel visagie tips ~ by Miranda

Onze workshop visagie bij Beauty Faces in Wezep, en een heleboel visagie tips ~ by Miranda

009

 

Hoi allemaal!

Een tijdje terug heb ik met mijn beste vriendin een bezoekje gebracht aan de schoonheidssalon Beauty Faces in Wezep, waar we een hele leuke visagie workshop kregen! Naast visagie zijn er tal van andere schoonheids behandelingen te verkrijgen! Dus of je nu zin hebt in een verzorgende behandeling of het voorzien worden van een prachtige make up look, het is er allemaal mogelijk. Laat me jullie iets meer vertellen over de eigenaresse en laten zien wat we geleerd hebben en hoe onze looks zijn geworden!

Anika is de eigenaresse van deze salon , die als professioneel visagist ook al een heel erg mooi portfolio heeft opgebouwd.

Anika Roelink is al geruime tijd werkzaam als professioneel visagiste en schoonheids specialiste. Na het volgen van de opleiding tot schoonheidsspecialiste bij de Landstede heeft zij haar diploma behaald en veel ervaring opgedaan bij diverse schoonheidssalons. Na een aantal jaren is zij zich gaan verdiepen in de wereld van visagie, hierdoor is ze bij de make-upschool van Mieke Petiet te Amsterdam terecht gekomen.

bron: homepage Beauty Faces

1477005_592114134175608_572013251_n

Wil je heel graag het portfolio bekijken van Anika, klik dan hier.

De indeling van de salon kamer is erg netjes en goed in de smaak gevallen. Het is een verzorgde ruimte en een hele leuke bijkomstigheid is dat Anika werkt met de cosmetica van Golden Rose en deze ook verkoopt. Tevens zijn er meer schoonheidsproducten bij haar te koop van zeer goede kwaliteit.

004008 007

 

Tijdens de workshop leerden we onder andere waar we op moeten letten bij het kiezen van kleur. Concealer, foundation, poeder. Maar ook oog en lip make up. Ik zal aan het einde van dit artikel wat tips neerzetten die je zou kunnen toepassen bij het aanbrengen van je eigen make up. Anika maakte steeds de ene helft van ons gezicht op, en dan mochten wij proberen de andere helft zoveel mogelijk hetzelfde op te maken.

goldenrose

 

De sfeer was trouwens echt gelijk al heel gezellig! Anika is een hele leuke , lieve meid die erg makkelijk is in de omgang. Je merkt gelijk dat ze veel ervaring heeft met klanten en ik heb me geen seconde ongemakkelijk gevoeld. Iets dat bijzonder is, omdat ik altijd een beetje zenuwachtig word van vreemde mensen. Maar ook dit is weer een groot pluspunt in het geheel!

Onze looks zijn uiteindelijk zo geworden.

027

 

beautyfaces1

 

beautyfaces2

 

Wij waren heel erg blij met het resultaat, en zoals jullie in een eerder artikel misschien al wel gelezen hebben, heb ik na aanleiding van deze workshop besloten voor mezelf wat vaker met roze / aubergine en paars tinten aan de slag te gaan!

Uiteraard hebben we wat van de tips genoteerd en die zal ik dan ook nu met jullie delen!

BEGIN ALTIJD MET HET HYDRATEREN VAN JE HUID MET EEN CRÈME OF SERUM ALVORENS JE JE GAAT OPMAKEN!

Basis : De basis onder de make up is het allerbelangrijkst, goede reiniging, lotion en vooral een goede crème aangepast aan je eigen huidtype is heel belangrijk. Voor lange houdbaarheid van de make up kan je een primer gebruiken. Die zorgt dat de droge plekken “gecovered” worden, maar ook juist de wat vettere plekken in je gezicht.

Concealer : Kies voor het wegwerken van je wallen en donkere kringen een kleur die het dichtst bij je eigen huidskleur ligt. Een tintje lichter maakt niet uit, maar bij een te donkere concealer krijg je het ” masker” effect. En dat wil je niet. Diezelfde kleur concealer breng je ook aan langs je neus en op de zogeheten “lachrimpels” die vanaf je neus naast je mond lopen. Ook mag de concealer evt langs je liprand aangebracht worden, zo komt je lipstick straks mooier uit.

Foundation : Ook deze kleur moet weer het dichtst bij je eigen huidskleur zitten. Deze kun je het beste even testen met de kleur in je nek. heb je nu echt een extreem droge huid, kies er dan voor om een BB cream te gebruiken of CC cream, of je foundation te vermengen met een crème .

Een oogschaduw kleur kiezen : Kijk goed naar je eigen oogkleur, als je bv blauwe ogen hebt kan je bv bruin, rood, roze, oranje gebruiken. Dat zijn de tegenovergestelde kleuren van blauw, belangrijkst is dus om altijd de tegenovergestelde kleur van je eigen ogen te pakken. Zo komt je eigen oogkleur het mooiste naar voren. Ze heffen elkaar als t ware op.

Oogpotlood : Wit of huidkleurig oogpotlood in je waterlijn maakt je ogen groter. Als je een bruin of zwart oogpotlood gebruikt in je waterlijn is dat alleen aan te raden als je grote ogen hebt, het zorgt er namelijk voor dat je ogen kleiner worden. Je kan het dus als correctie voor grote ogen wel heel goed gebruiken. Lijn onder je waterlijn (zwart of bruin bv) begin je met zetten aan de buitenkant van je ogen. Daar mag die iets dikker zijn, je kan hem bv tot 1/3e van je oog aanzetten als je kleine ogen hebt, dan vervagen met een dun kwastje naar de binnenkant van je oog toe.

Wenkbrauwen : Wenkbrauwen zet je bij je voetje (begin vd wenkbrauw) wat dikker aan, met de haar richting mee. Dan probeer je naar je “hoogste punt” van je wenkbrauw toe te werken, ook weer met de haar richting mee. Dan subtiel afwerken naar het einde vd wenkbrauw toe. Denk aan de diagonale lijn. Snap je niet wat hiermee bedoeld wordt, klik dan even hier.

Mascara:  Mascara eerst onder, dan boven aanbrengen! Anders knipper je het “natte” van de bovenste wimpers al op de onderste voor je ze gedaan hebt.

Blush : Rouge begin je bij je oor in de buurt, “tegen” je jukbeen aan. Het moet eindigen in de richting van/tussen je neus en lippen in, en ter hoogte van je pupillen (als je naar voren kijkt).

Lippen : Neem een lipstick of gloss naar keuze maar houdt er rekening mee dat het vaak mooier is om 1 aspect van je gezicht te laten “knallen” . Dus als je bijvoorbeeld een hele heftige oog look hebt, je dan kiest voor een minder heftige lip kleur en anders om. Hier nog wat tips bij het gebruik van een lip potlood, wat een hele handige tool kan zijn!

Lip potlood kan je de liplijn corrigeren als je bv kleine of grote lippen hebt.
Het beste qua kleur is een lippotlood te gebruiken die zo dicht mogelijk bij je eigen lipkleur in de buurt zit. Mocht je bv rode lipstick op willen doen, dan kan je ook een rood lip potlood gebruiken.

Zoals ik al zei zijn er bij Beauty Faces ook diverse schoonheids behandelingen die je kunt doen, voor schappelijke prijzen. Klik hier om een overzicht te bekijken .

Tevens zijn er diverse arrangementen bij Beauty Faces. Denk bijvoorbeeld aan bruids make up! Welke bruid wil er nu niet prachtig uit zien? Ook is er een herfst/ winter arrangement, en een zwangerschaps arrangement. Klik hier om deze te bekijken!

Bekijk ook vooral even de rest van de website! Jacq en ik hebben het in erg geval erg naar onze zin gehad tijdens onze workshop bij Anika en gaan volgend jaar zeker terug naar haar salon!

044

043

CHECK OOK DE FACEBOOK PAGINA VAN BEAUTY FACES!

Gaan jullie wel eens naar een schoonheids salon?

Tot de volgende keer!

Liefs,
Miranda

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.