Op dieet : how to start right! By Miranda

Op dieet : how to start right! By Miranda

dieet

 

Hoi allemaal!

Als er iets is dat ik in mijn leven veel gedaan heb is het diëten! Al doende leert men en ik weet inmiddels wat er wel en niet werkt en wil jullie graag wat tips geven! Sommige van deze tips zijn ook nuttig voor mensen die gewoon wat gezonder willen gaan leven. Pak dus een lekker kopje groene thee en lees gerust verder!

Allereerst het belangrijkste. Een heleboel mensen gaan op dieet omdat ze zich daartoe gedwongen voelen. Dat is niet de juiste instelling! De juiste instelling is :

– Omdat je gezonder wilt gaan leven
– Omdat het je fijn lijkt wat meer conditie te hebben
– Omdat je niet kunt wachten tot je weer in dat ene truitje past
– Omdat je van jezelf houdt

En nog meer van zulke redenen. Maar NIET, omdat je denkt dat het MOET!

Heb je wel die instelling, begin er dan maar niet aan. Het is namelijk belangrijk om plezier te hebben in het volgen van je dieet / het aanpassen van je eetpatroon. Is dat mogelijk? Jazeker!

measuring-tape-google-on-a-diet

 

Denk er ook aan dat je veel dingen die je normaal zou eten moet VERVANGEN, NIET WEGLATEN! Mensen denken haast altijd dat een dieet inhoud dat je op een paar worteltjes moet gaan teren elke dag, maar niks is minder waar. Wel kun je eten vervangen. Zo vervang ik heel vaak brood voor een salade. Dit doe ik zowel ’s morgens als ’s avonds. En denk alsjeblieft niet dat ik dan twee blaadjes sla op mijn bord heb liggen! Ik maak een behoorlijke salade voor mezelf met cherry tomaatjes, komkommer, gele paprika of zoete puntpaprika, en dan doe ik er nog feta kaas bij en soms een bosuitje. Maar je kunt je salade maken zoals je zelf wilt.

En dit kun je met een boel dingen doen. Niet weglaten, maar vervangen. Ben jij zo’n iemand die altijd thee drinkt met 4 klonten suiker? Dat was ik wel! Nu drink ik al een hele poos thee zonder suiker, en het liefst groene thee! Dat is wat milder en staat erom bekend te helpen bij het afvallen. Je kunt dus ook de dingen die je drinkt vervangen. Water en thee zonder suiker zijn het beste als je wat pondjes kwijt wilt raken.

tussend

 

Nooit meer snoepen en snacken? NATUURLIJK WEL! Je mag ook nog gewoon genieten van de lekkere dingen in het leven! Maar doe dit gewoon niet te vaak. Onthoudt gewoon elke keer als je op een ongepaste tijd/dag/moment naar een snack wilt grijpen, dat je deze kunt  VERVANGEN door andere dingen die ook lekker zijn maar dan gezond lekker. Heb je geen idee wat je wel en niet kunt eten tijdens een dieet, google dan gewoon even. Er zijn genoeg websites met do’s en don’t’s voedsellijstjes.

berg

Ik weet dat het moeilijk is, maar als je op de top van een berg wilt komen dan zul je hem eerst moeten beklimmen. Wat ik daarmee probeer te zeggen is : afvallen kost tijd. Mocht je erge obesitas hebben, dan kost het dus ook erg veel tijd. GEEF JEZELF TIJD. Dat is echt heel erg belangrijk. In het ergste geval val je nog geen halve kilo per week af. In het aller ergste geval zijn er weken dat je niets af zult vallen. Maar geef niet op! Gezonder gaan leven is de eerste stap naar een goed dieet! En misschien kost het jou wel 5 jaar van je leven om op je streefgewicht te komen, en de ander maar 6 maanden! Stel je verwachtingen in elk geval zo bij dat je niet denkt dat je er 30 kilo af krijgt in 3 maanden. Daarnaast zijn crash diëten helemaal niet goed voor je en staan ze erom bekend maar een tijdelijk effect te geven.

Crumpled-paper-texture

 

Wat ook helpt is om je aangepaste leefwijze geen dieet te noemen. Zeg gewoon tegen mensen dat je gezonder bent gaan leven, dat klinkt al heel anders. Ik geloof zelf niet zo in het bijhouden van schema’s en dergelijke. Ik ben er namelijk van overtuigd dat, als je het echt wilt, het vanzelf zal gaan en het gezonde leven vanzelfsprekend zal worden. Ik schrijf niet op wat ik eet, ik kies gewoon voor betere dingen om te eten zo vaak als ik kan.

texture-old-paper

 

Je kunt op internet een heleboel websites vinden met tips om af te vallen en je dieet op de juiste manier te volgen. Dat is allemaal hartstikke mooi maar als je met als die duizenden tips rekening moet gaan houden wordt je hartstikke gek! Het is goed om je in te lezen over welke voedingsmiddelen gezond zijn voor je , maar laat je verder niet het hoofd op hol brengen. Als je gezonder gaat eten, kom je echt al een heel eind. En misschien heb jij het nodig om erbij te gaan bewegen / sporten, en ook wat minder voedsel tot je te nemen. Dit weet je zelf het beste.

Maar mijn keyword tot een goed dieet is : VERVANGEN. Het kan ook nog best leuk zijn om recepten te zoeken om je slechte eetgewoonten een opkikker mee te geven! Zo heb je bijvoorbeeld talloze smoothies op yoghurt basis die je kunt nemen als ontbijt of lunch. En een heleboel salades en lekkere vissoorten die goed voor je zijn. Het aanschaffen van een boek met gezonde recepten is dus een leuke traktatie voor jezelf, in plaats van een ijsje o.i.d.

in process paper

 

Geef niet op als je de mist in gaat! Soms heb je nu eenmaal zwakkere momenten. Heb je je een weekje vergrepen aan al het lekkers dat je maar kon aanschaffen? Niet erg! Als je dan ook maar weer besluit om daarna je gezonde levensstijl weer op te pakken. Niemand is perfect en we worden zoveel verleid door alle lekkere dingen die er te koop zijn! Wees niet boos op jezelf als je het even niet meer volhoudt, en even geen groenten en fruit meer kunt zien! Vallen en opstaan.

KLIK HIER OM NAAR EEN PAGINA TE GAAN VAN BODY & FITNESS VOOR TIPS BIJ JE GEZONDERE LEVENSSTIJL.

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips. Ik heb er zelf een heleboel plezier in om veel dingen die ik normaal eet te vervangen met gezondere dingen. Bedenk je dat het bijdraagt aan een goede gezondheid en dat is natuurlijk heel erg belangrijk!

HEBBEN JULLIE NOG ULTIEME DIEET TIPS?

 

030

Eén gedachte over “Op dieet : how to start right! By Miranda

  1. Handige tips! Ik nam eerst ook altijd 3 suikerklontjes in mijn glaasje thee… Nu ik heb ‘geleerd’ thee zonder suiker te drinken vind ik het eigenlijk ook veel lekkerder! En natuurlijk een stuk gezonder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.