Parels voor de meiden

Parels voor de meiden

parel_Maxima (1)
Dag lezers,

Vandaag weer eens een leuke toevoeging aan onze sieraden reeks. We gaan het namelijk hebben over parels! Want wat ogen deze sieraden toch eigenlijk tijdloos en classy! Zo nu en dan zie je ze iets minder vaak om je heen, maar echt uit de mode raken ze praktisch nooit. Daarom werd het wel eens tijd voor een ode aan de parel.

Parelsieraden zijn misschien wel de oudste sieraden in de geschiedenis van de mensheid. Al sinds het Romeinse tijdperk droegen dames sieraden met de mooie glimmende bolletjes uit de zee. Het bekendste en oudste parelsieraad is te zien in het Louvre in Parijs. Deze is gevonden in de sarcofaag van een Persische prinses die 520 jaar voor Christus overleed. Dit sieraad is dus al ruim 2500 jaar oud! Een ander leuk weetje is dat Cleopatra een parel oploste in haar wijn en dit vervolgens opdronk. Hiermee wilde ze haar liefde voor Marc Antony aantonen.

Onder celebs zijn parelsieraden ook altijd zeer populair geweest. Modeontwerpster Coco Chanel speelde daarbij een belangrijke rol. In de jaren ’20 van de vorige eeuw waren parelsieraden namelijk onmisbaar in haar ontwerpen. Ze sprak zelfs de beroemde zin: ‘’Every woman should wear ropes and ropes of pearls’’. Sindsdien waren het niet de minsten die haar raad opvolgden: Marilyn Monroe, Madonna, Princess Diana en recenter Sarah Jessica Parker, Michelle Obama en Rihanna. En wat te denken van onze eigen Koningin Máxima! Wat een prachtige parelcollier heeft ze toch in haar bezit, en wat staat het haar goed!

Parels zijn over het algemeen vrij kostbaar. Ondanks dat zijn de sieraden ook voor beauty liefhebbers zoals wij gewoon beschikbaar. Zo opende de Nederlandse afdeling van de online parelwinkel Mesenso onlangs haar deuren. Hier vind je parelsieraden in alle soorten en maten, van kettingen tot oorbellen en armbanden. Ook hebben ze er een speciale afdeling met bruiloftparels, speciaal voor de aanstaande bruiden! Waar ik met meest van onder de indruk was zijn de parelhangers. Voor een relatief lage prijs heb je al een prachtige zoetwaterparel die je uitstekend kan combineren met een eigen kettinkje! Bekijk de parelhangers van Mesenso hier online.

Liefs,
Miranda

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.