Rapper Boef? En een kleine update over mij.

Rapper Boef? En een kleine update over mij.

07_vscocam-photo-2

Hoi allemaal,

We konden er niet omheen : de tumult rondom een jongeman die zichzelf rapper Boef noemt. Wie is deze man? Voor zover ik weet is hij 23 jaar en woonachtig in Tilburg. Ik merk dat ik moeite heb om op Google zijn echte naam te vinden, dus houden we het maar bij Boef. Tot een paar dagen geleden had ik geen idee wie deze jongen was. Totdat er meer en meer negatief nieuws over hem te vinden was op social media en ik me uiteindelijk ben gaan mengen in een discussie die plaats vond onder een bericht van Metro op Facebook. rassenhaat_mensenhaat

Wat gelijk weer opviel waren de opeenstapelende racistische opmerkingen over Boef. En als ik ergens een hekel aan heb is het racisme. Daaropvolgend stuitte ik vandaag op dit artikel van de Metro, waarin Boef te gast is bij RTL Late Night. Ah, NU heb ik de desbetreffende filmpjes gezien. Oei. Nee Boef, dat was op zijn zachts gezegd niet zo netjes. En ik denk dat je goed op je mieter gekregen hebt aan “de grote mensen tafel”. MAAR! Hij had wel ergens gelijk in. Als hij 16 vlogs heeft, waaronder hele leuke…waarom laat je dan niet een leuk filmpje zien nadat hij toegeeft dat hij fout zat. Want dat deed hij, een keer of 3.  Op nationale televisie. Hij had niet hoeven komen, maar hij kwam opdagen en om eerlijk te zijn zat ik echt te wachten tot hij die blonde vrouw tegenover hem aan zou vliegen. Ik vond haar erg minachtend overkomen. Als al deze mensen beter willen zijn dan Boef, moeten ze hem zelf ook niet schofferen natuurlijk.  Laten we even kijken hoe zijn bezoek aan tafel bij Humberto verging.

Ai Jongen. Sommige dingen horen inderdaad niet op het internet en je hoort hem overduidelijk spreken van een Somalische jongen op een neerbuigende manier. Boef, dat is OOK racisme. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet. Zo luidt het gezegde. En een leuk weetje : John van den Heuvel is zelf half Marokkaans! Wist jij dat? Ik niet.
En Boef moet echt nog heel veel over respect leren in zijn leven, maar toen hij John erop wees dat hij zelf ooit gearresteerd is voor het ontvoeren van een 14-jarig meisje in Mexico klapperden mijn oren echt even!
Hoe hypocriet waren de mensen aan die tafel, is dan mijn vraag. Maar hoe fout hij ook zat, zit, gaat zitten….die blonde vrouw tegenover hem had van mij een glas cola over haar mooie smoeltje gekregen want ik vond haar zeer irritant! Zij verwacht zelf respect maar gaf 0,0 respect aan Boef. Die daar maar wel even mooi afgezeken zat te worden. Niet dat ik dat enigszins niet zijn verdiende loon vind, maar toch.

vlog

Als iemand die graag geloven wil in het goede in de mens bevind ik mij wat betreft Boef in een gigantische tweestrijd. Ja, hij heeft schandalig idiote filmpjes gemaakt waarvoor hij van mij wel wat langer had mogen zitten dan 4 dagen. Nee, een fatsoenlijk mens valt onze ambtenaren in dienst niet lastig en gaat ze al zeer zeker niet zonder toestemming filmen. Maar hij heeft beterschap beloofd aan het einde van zijn bezoek aan RTL Late Night en ik hoop dan ook zeker dat de volgende keer dat hij daar aan tafel zit, hij zijn nare filmpjes heeft weggehaald en er zeker 40 positieve voor terug heeft geplaatst. Zou ik, als moeder zijnde mijn kinderen naar rapper Boef laten kijken? Liever niet. Zeg maar gerust nee. Maar ik denk echt dat hij het in zich heeft om het anders te doen. En daarom plaats ik alsnog een positieve vlog van hem , die in Late Night NIET te zien is geweest.

CORRECTIE. Nee dus. Ik heb zijn meest huidige filmpje bekeken en het blowen op camera en de straattaal staan me erg tegen. Hij eindigt gelukkig wel door kinderen te vertellen naar school te gaan en wat te maken van hun leven. Wil je Boef op Youtube volgen, dan kan dat hier. Ben ik een fan? Nee. Sorry Boef, je houding staat me niet aan. Maar je hebt gelijk, je kunt je leven en daarmee je vlogs nog steeds een positieve draai geven dus ik zou zeggen, VERWIJDER ALLES en begin alsjeblieft opnieuw!
En aan iedereen: Deze wereld is van ons allemaal. Er is geen excuus voor racisme. Of discriminatie. Dat geldt voor Boef, en voor de rest van de wereld. Zo houden we alleen maar haat in stand.

Ik verbaas me er echter wel over wat voor een wereld van verschil het is als je zijn vlogs bekijkt en dan kijkt naar de ” nette jongeman” die hij was bij Late Night. Was het gespeeld? Ik hoop het niet.

Ik ben overigens nog niet “officieel” terug op Expressing-Beauty. Er zijn veel lopende onderzoeken naar mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid en ik hoop dat ik jullie voor het begin van 2017 wat meer kan vertellen. Ik heb een jaarlijks gezondheidsonderzoek gehad waar ik binnenkort de uitslag van krijg, en ik laat mijn bloed testen bij Pro Health door middel van betere Lyme testen en eventuele co-infecties. Dat moet nog gaan gebeuren, ik denk dat ik dat dinsdag ga doen en dan kan de uitslag 20 dagen duren omdat een deel van het bloed in Duitsland getest zal worden. Door de hitte heb ik helaas veel last van mijn longen. Ook spelen (ongevaarlijke) hart kramp een rol en lymfe oedeem. Ik voel me vooral genaaid door de medici die allang hadden moeten ingrijpen en ga hier dan ook openlijk neerzetten dat ons ziekenhuis in Zwolle geen goed cijfer krijgt van mij. De neuroloog luistert voor geen meter, de endocrinoloog heeft me terug gestuurd naar de huisarts terwijl de ziekte van Hashimoto nog steeds niet onder controle is, de cardioloog heeft een ritmestoornis gezien maar doet het meteen af als ongevaarlijk….en moet ik nog even doorgaan? Neh. Maar ik zit wel bagger in mijn vel, voel me verbitterd en ongehoord.

Maar het komt goed! Natuurlijk hoop ik dat Pro Health zegt dat ik goed gezond ben , maar mocht dat niet zo zijn dan is er behandeling beschikbaar. Misschien niet in Zwolle, maar dan ga ik wel ergens anders heen. Veel pijn, veel moe, veel verdrietig, veel stress. Maar ook veel hoop op een goede afloop.

Terug naar Boef.

Wat vinden jullie van rapper Boef?

IMG_20140624_140813

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.