Recycle je make-up tips by Angela

Recycle je make-up tips by Angela

Hallo Beauty’s,

Miranda en ik doen ons best om al onze tips, trucs en tutorials zo simpel en voordelig mogelijk te maken. Want zeg nou zelf het is allemaal duur genoeg om een beetje leuk voor de dag te komen!

Daarom heb ik wat tips en trucs op een rijtje gezet om er voor te zorgen dat je je make-up optimaal kan gebruiken zonder dat je wat weg hoeft te gooien.

Tip 1

Iedereen kent het wel, je hebt dure mascara gekocht en zodra deze amper voor de helft leeg is begint hij al te klonteren. Maar voordat je van plan bent deze weg te gooien heb ik de perfecte oplossing. Zet je waterkoker aan en giet wat heet water in een kopje, zet je mascara hier zo’n 5 Ć  10 minuten in en voor je het weet is hij weer vloeibaar!

Tip 2

Wanneer je mascara dan toch op is, bewaar dan het borsteltje! Maak deze goed schoon en gebruik deze als borsteltje om je wenkbrauwen te modelleren of als hulpmiddel voor tip 3!

Tip 3

Ook zo vervelend: je koopt een mooi oogpotlood maar laat deze regelmatig vallen, gevolg de kohlstift breekt in stukjes. Meestal gebeurd dit onderin waardoor je met het puntenslijpen allemaal losse stukjes kan weggooien……. NIET DOEN!!! Bewaar deze stukjes en zodra je deze tip wil toepassen pak je een lepel en smelt je het gebroken stukje. Vervolgens pak je je mascaraborsteltje en gebruik dit als een hippe maar vooral unieke mascara.!

Tip 4

Ik denk dat iedereen schrikt wanneer je zou optellen hoeveel restjes lipstick je weggooit. Je kent het wel die laatste stukjes die je niet meer fijn op je lippen kan smeren. Je kan natuurlijk met een penseeltje gaan lopen klieren maar je kan ook deze stukjes gebruiken om te mengen en er een compleet nieuwe lipstick van te maken. De stappen zijn simpel en te zien op het plaatje. Daarna even in de koelkast zetten en VOILA, klaar voor gebruik!

Tip 5

Ja hoor!!! Je bent je aan het opmaken en je laat je nieuwe oogschaduw, je mooiste blush of je fijnste bronzing powder uit je handen vallen….helemaal in stukken šŸ™
Maar ondanks dat het nu alleen nog maar een doosje ellende lijkt kan je deze ramp ongedaan maken! Stamp de poeder fijn, giet een paar druppels alcohol (niet te veel) bij het doosje in en wacht tot de alcohol verdampt is. Nu is het weer als nieuw. Hoe hoger het alcohol percentage hoe eerder het verdampt 70% tot 90% is ideaal!

Tip 6

Nog een handige tip na het boven genoemde ongelukje is om het fijn te malen en het te mengen met vaseline of body lotion. Zo krijg je een speelbare versie van je oogschaduw, blush of bronzing powder.

Tip 7

We hebben allemaal wel eens een keer wat gekocht omdat het leuk leek voor een feestje, Koninginnedag of met het idee dat het leuk is voor iets wat nog niet eens op de planning staat maar het vast eens van pas komt. Een perfect voorbeeld hiervan is body glitter, het glinstert en laten we eerlijk zijn daar zijn vrouwen gek op! Maar dan blijkt dat het een enorme miskoop is geweest, je draagt het meestal maar 1 keer of je kan er niet mee overweg en ziet eruit als een wandelende discobal. Gooi ook dit niet weg! Koop een goedkoop potje blanke nagellak en gooi de glitters er bij in. Het geeft een enorm leuk effect en niemand anders heeft ‘m !

Nou ik hoop dat jullie hier wat aan gehad hebben en dat jullie vanaf nu heel wat geld kunnen besparen met deze tips!

XxX Angela

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.