Zelf een gezonde sinaasappelschil thee maken

Zelf een gezonde sinaasappelschil thee maken

Hou je van sinaasappelen? Nu het lente is, kunnen we dagelijks genieten van de heerlijke, sappige smaak. Maar wist je ook dat je op een slimme manier kan genieten van de sinaasappelschillen?

Sinaasappelschil recept ideeën

Eet je sinaasappel en breek de schil op in kleine stukjes. Verse sinaasappelschillen zijn heerlijk om toe te voegen aan soepen en stoofpotjes. Ook kan je er een heerlijke gebraden kip of eend mee bereiden. Tenslotte, kan je verse sinaasappel schil gebruiken in koekjes en broden of voeg ze toe aan zelf gemaakte snoepjes en desserts.

Meteen gebruiken of bewaren?

Gelukkig hoef je niet perse de schillend direct te gebruiken. Droog ze op kamertemperatuur of buiten in de zon. Zodra ze gedroogd zijn, sla ze op in een pot in uw specerijenkastje.

Opmerking: Hoe droger de schillen zijn hoe langer je ze kan bewaren. Minder vochtgehalte betekent namelijk dat de schillend minder snel oxideren.

U heeft nu een bevredigend en revitaliserende ingrediënt die u tijdens het hele jaar door kunt gebruiken in je maaltijden.

Sinaasappelschil thee maken

Sinaasappelschil voegt niet alleen een fijne smaak aan uw eten maar je kan er ook een heerlijke thee van bereiden. Sinaasappel- en mandarijnschil worden traditioneel gebruikt tegen hoesten die het gevolg zijn van overmatig slijm in de longen.

Het is een goede thee om te drinken als u veel slijm, chronische borstopstopping of een natte hoest heeft. Citrusschillen worden beschouwd als een waardevol medicijnkruid en zijn een populair bestanddeel in de Chinese geneeskunde.

Recept

Om sinaasappelschil thee te maken, zet vers of gedroogde sinaasappelschillen en water in een pot met een deksel op, breng alles aan de kook en zet de hitte uit. Laat de sinaasappelschillen nog een uur of meer steil, en spoel ze dan uit het water en verwijder de gebruikte schillen.

Ingrediënten

  • eetlepel gesneden gedroogde sinaasappelschil per 1 kopje water
  • eetlepels vers gehakte sinaasappelschil per kopje water

Bereidingsstappen

  1. Als u verse sinaasappelschillen gebruikt, kap ze in kleine stukjes of sliertjes.
  2. Als u gedroogde sinaasappelschillen gebruikt, verpletter ze een beetje met een stamper.
  3. Voeg de sinaasappelschillen in een pan met water en plaatst de deksel op de pan.
  4. Breng het aan de kook en zet het vuur onmiddellijk uit.
  5. Laat de oranje schillen een uur lang trekken.
  6. Verwijder de schillen uit de thee met een zeefje en giet de thee in een theekopje of een kruik
  7. Drink het warm of maak er een zomerse ijsthee van.

De houdbaarheid van deze thee is ongeveer twee dagen als het in de koelkast wordt bewaard.

Waarom is sinaasappelschil gezond?

Citrusschillen bevatten vitamine C en pectine. Pectine, dat ook in appels overvloedig is, is een koolhydraat die de gunstige bacterie in uw maagdarmkanaal voedt. Ja, je darm is vol met enge bacteriën. Je bent in feite een wandelkolonie van bacteriën, een appartementencomplex voor honderden verschillende soorten levende organismen die alleen met een microscoop kunt zien.

Maar wees gerust, deze gunstige microflora complimenteert het immuunsysteem, helpt ons om voedingsstoffen te verteren en pathogene bacteriën in de gaten te houden.

Onze dagelijkse gezondheid en vitaliteit is ingewikkeld verbonden met de gezondheid van onze darm bugs. Voer je insecten op. Wanneer u suiker consumeert, dan versterk je de bacteriën die je ziek laten voelen. Eet je sinaasappelschillen dan voed je juist de gunstige bacteriën die je gezondheid versterken. Gooi daarom die sinaasappelschillen niet weg!

Conclusie: Sinaasappelschillen zijn een heerlijke toevoeging aan Winterse maaltijden. De schillen verminderen slijm en voorkomen verkoudheid en griep met antibacteriële, antifungale en antivirale eigenschappen. Sinaasappelschillen helpen ook bij trage spijsvertering en zijn effectief voor het behandelen van een opgeblazen gevoel en misselijkheid.

De meeste mensen gooien dit deel van hun oranje eetervaring weg, omdat ze gewoon niet weten hoe de sinaasappelschillen te nuttigen. Het is een gift van de natuur: Je krijgt gratis een portie lekkere thee elke keer dat je een sinaasappel eet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.