Gen in Thee Geeft Inzicht in Theesmaak

Gen in Thee Geeft Inzicht in Theesmaak

Wil je mooie huid en langer leven, dan moet je dagelijks thee drinken volgens wetenschappers. Uiteraard wil je er ook een beetje van genieten. Een recent publiceert onderzoek op Cell.com geeft aan dat een bepaalde gen in de theeplant medeverantwoordelijk is voor de uiteindelijke smaak.

De uitkomst van dit onderzoek is belangrijk, omdat nu thee wetenschappers de biologie van verschillende theeplanten kunnen bestuderen en vergelijken. Dit vormt de basis voor het onthullen van zowel de smaak als gezondheidseigenschappen van thee. Hierbij een quote:

We hebben specifieke genen geïdentificeerd die de kwaliteit van de thee waarschijnlijk kunnen beïnvloeden. Dit geldt met name voor genen die gerelateerd zijn aan flavonoiden, theanine en cafeïne. De thee-boom genen zijn verantwoordelijk metabolische processen van flavonoïden die theesmaak en kwaliteit regelen.

Ik weet niet wat ik hier van moet vinden. Graag drink ik mijn thee zo natuurlijk mogelijk. Interssant resultaat, maar ik wil niet dat wetenschappers met genen gaan knoeien!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.