Squalan, want je zult maar van jezelf houden….

Squalan, want je zult maar van jezelf houden….

DSC_0019

Vol met goede voornemens aan het begin van het jaar? Meer bewegen, gezonder eten en je huid beter verzorgen staan vaak hoog op de lijst. Maar waar bij gezond eten heel veel aandacht is voor koken met pure en biologische ingrediënten zónder onnodige toevoegingen, lijken we dat bij het verzorgen van ons grootste orgaan – de huid – snel te vergeten. Squalan introduceert daarom twee heerlijke gezichtsoliën die 100% plantaardig zijn, op basis van een stof die sinds het ontstaan van leven op aarde bestaat en die je huid op een natuurlijke manier laat stralen.

Squalan is een vetachtige substantie waar de eerste organismen op aarde voor een groot deel uit bestonden. Een echt oer-ingrediënt dus! Elk mens heeft bij geboorte een hoog percentage van deze stof in de huid, maar dit neemt af naarmate we ouder worden. De stof kan op verschillende manieren gewonnen worden, onze Squalan is 100% plantaardig en Ecocert gecertificeerd.
Squalan is een droge olie die snel wordt opgenomen en een glad en zijdeachtig, niet-vettig gevoel achterlaat. De olie heeft een verzachtende en herstellende werking, huidproblemen als irritatie, eczeem en psoriasis kunnen significant afnemen en ook ouderdoms-vlekjes worden minder zichtbaar. De collectie bestaat uit twee producten: Squalan Pure, geschikt voor elk huidtype en Squalan Moisturizer, een mix met olie uit de Brassica Napus plant die zorgt voor een extra hydraterende werking voor de wat rijpere of vochtarme huid.

DSC_0017
De oliën zijn het resultaat van een jarenlange frustratie en zoektocht van twee vriendinnen naar geschikte huidverzorging. Allebei kampten zij met een extreem gevoelige huid en huidproblemen, waartegen geen enkel middel leek te helpen. “Toen we ons verdiepten in de stoffen die in cosmetica worden gebruikt, zagen we ellenlange waslijsten van toevoegingen waarvan we geen idee hadden wat ze waren en belangrijker nog, waarom ze nodig waren? Zelfs in producten die als organisch of biologisch werden verkocht kwamen deze voor”, aldus Monique. “We zijn blijven zoeken naar alternatieven en zo op Squalan gestuit, waar we allebei heel goed op reageerden. Onze huid is nu zacht, vrij van irritatie, goed gehydrateerd en straalt!”. Leslie voegt toe: “Eigenlijk is het heel logisch dat we dit effect met een 100% plantaardige olie hebben bereikt, het past perfect bij onze actieve levensstijl waarin gezond en puur eten een hele belangrijke rol speelt. En als we zo goed letten op dat wat we eten vrij is van onnodige toevoegingen, waarom zouden we dat dan niet ook bij onze verzorging doen?”

Squalan is verkrijgbaar via www.squalan.com
Squalan Pure, 30 ml € 39,95
Squalan Moisturizer, 30 ml € 49,95

En er is meer te verkrijgen in de shop!

Ik ervaar de olie die ik heb mogen ontvangen als prettig. Hij trekt snel in, ruikt verder nergens naar maar ik heb wel het idee dat het mijn huid verzorgt. Squalaan of Squaleen wordt ook vaak verkregen uit de leverolie van haaien, maar ik wil benadrukken dat dat bij dit bedrijf NIET het geval is. Maar vanaf nu ga ik er zeker rekening mee houden nu ik weet dat leverolie van haaien zeker wel in bepaalde cosmetica verwerkt worden. Zij worden om deze kostbare olie ook door veel vissers vermoord. Gelukkig hebben we in deze shop alleen maar goede producten in handen!

Liefs,

Miranda

squalan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.