Sugar harsen by Iris

Sugar harsen by Iris

Hoi Allemaal!

Deze keer wil ik het met jullie hebben over sugaring, oftewel harsen met suiker!
Niet veel mensen kennen deze manier van harsen in europa en omstreken, en wil dan nu ook graag jullie kennis laten maken met sugaring.
Suiker hars komt oorspronkelijk uit het midden oosten en is de oudste manier van harsen.
De eerste tekenen van sugaring werden op hyroglieven gespot, uit de Egyptische oudheid.
Het is een van de meest effectieve manieren van harsen en haalt zowel de haartjes als dode huidcellen weg!
Ook is het een van de minst pijnlijke manieren van harsen.

Met deze hars kun je mooie strakke lijnen creeeren bij de wenkbrauwen en gezichtshaar is moeiteloos weg te halen, zelfs de donshaartjes! Sugaring is zacht voor de huid en zorgt ervoor dat er geen afgebroken haartjes achterblijven.
Ook prettig is dat je het er zelf met warm water en een doekje de overgebleven suikerhars kan weghalen/wassen. Maar als de sugaring goed is hoort het niet plakkerig aan te voelen zoals vaak bij andere hars soorten.
Fijn om te weten is dat dit perfect is voor mensen met spataders, en allergien!
Dit product is zo puur natuur dat je het zelfs kunt eten.

 

Hoe gebruik je sugaring?
Sugaring kun je op twee manieren gebruiken!
De eerste manier: op de harsmanier (dan noem je het suikerwax): met een spatel dun aanbrengen met de richting van de haargroei mee. Omdat suikerwax in water oplosbaar is, is het gebruik van een RVS spatel een echte aanrader voor het mooi dun opbrengen van de suikerwax. Na het harsen is de spatel makkelijk met warm water te reinigen. Dit kan je ook met houten spatels doen alleen blijft het dus veel meer plakken.
De tweede manier: op de sugaringmanier (dan noem je het mengsel sugaring of ook sugaring paste): een bolletje sugaring paste kneden en dat langzaam over de huid bewegen tegen de haargroei in. Het is de traditionele wijze van sugaring, en met een goede kwaliteit sugaring voor iedereen te doen, aangezien deze manier minder plakkerig is en een mooie zachte huid achterlaat.

 

Maar nu komt het leuke aan sugaring, je kunt de hars geheel zelf maken! Het kost enige tijd, en vooral precisie! Ik heb het zelf al meerdere malen gemaakt, alleen krijg de substantie net niet zacht genoeg, en moet het af en toe warm maken in de magnetron.
Ik blijf overigens mezelf wel uitdagen om deze hars perfect te krijgen.
Voor jullie heb ik dan ook HET filmpje gevonden om je eigen sugaring te maken (deze heb ik dus niet zelf gemaakt, maar heb hier wel mijn recept vandaan.

Bron : Youtube kanaal van Beautygloss

 

Heel veel plezier met het maken van jou eigen sugaring, voor een superzachte haarloze huid. Perfect voor de zomer die er aan gaat komen!

Xoxo Iris

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.