Wat voor werk doe ik nu precies als outbound beller?

Wat voor werk doe ik nu precies als outbound beller?

12742342_10208851443744408_1074885632169021853_n

Hoi allemaal.

Na tien jaar in de Wajong werd het tijd voor iets anders. Ik heb talent, doorzettingsvermogen en ik WIL gewoon echt werken. Dus ben ik vorig jaar zelf naar het UWV gestapt maar op Facebook kwam ik in contact met iemand die nu een collega van mij is, hoe grappig! En ja hoor. Na drie maanden proeftijd kwam daar mijn 36-urig contract bij Sociaal Plus. Maar, wat is mijn rol nu eigenlijk in het bedrijf?

Sociaal Plus is eigenlijk een bedrijf dat erg veel doet voor de maatschappij en dan vooral met betrekking tot participatie en de wetgeving hiervan. De doelgroep, helpt de doelgroep. En dat wil zeggen dat iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt die KAN en WIL, een kans moet krijgen. Dat probeert dit bedrijf onder andere voor hen te realiseren en dat hebben zij ook al voor velen gedaan!

12274707_10208185905146359_8512594522170497565_n

Ik ben een zogeheten “Outbound Callcenter Medewerker”. Dat wil zeggen dat ik vanuit een bestaande contactenlijst bedrijven benader, vertel wie wij zijn en wat wij voor hen kunnen betekenen met als doel dat zij ervoor open staan om eens te babbelen met 1 van onze vele vertegenwoordigers. Doe ik dat de hele dag? Jep, van negen tot vijf. Nog wel. Ik heb een plan op tafel gelegd en mijn baas en collega’s weten, ook met het oog op deze blog, dat ik veel meer zou kunnen betekenen binnen het bedrijf. Hier blijft mijn hoop dan ook op gevestigd.

b2ap3_thumbnail_participatiewetDe participatiewet heeft ook een keerzijde. Naar mijn idee krijgt iedereen, ongeacht of je nog in staat bent zelf te eten, dezelfde brief : Wij hebben besloten dat u arbeidsvermogen heeft. Geloof ik dat er veel meer mensen met hun luie achterste van de bank kunnen komen en prima kunnen werken? No doubt about it! Maar het is zeer schrijnend om te lezen dat mensen in een rolstoel, met spasmen, aan de sondevoeding, die hun eigen billen niet meer af kunnen vegen dezelfde brief krijgen. Zowaar als ik dit schrijf krijg ik weer tranen in mijn ogen. De regering moet wel realistisch blijven en daarom ben ik voor de mensen die ECHT geen mogelijkheid tot arbeiden hebben blij dat zij bezwaar kunnen aantekenen.

Op de website staat zowel voor bedrijven als werkzoekenden wat wij te bieden hebben.

12310456_10208306632724473_2726881428553709633_n

Ik krijg vaak de vraag of ik niet helemaal gestoord word als ik ’s morgens die headset weer op mijn bureau zie staan. Maar die headset is het symbool van wat ik hier doe. Ik probeer mensen zoals ikzelf weer aan het werk te krijgen. Speciale mensen. Waardevolle mensen. Talentvolle mensen. Sociaal Plus draagt bij aan de maatschappij, en ik dus ook. Natuurlijk wordt je moe en heb je wel eens een dag dat je geen telefoontoets meer kunt zien. Maar onthouden waar ik het voor doe zorgt er altijd weer voor dat ik na een dipje die headset weer vol moed op mijn hoofd zet en door ga!

Ik heb net als iedere arbeider wel een een mopper of een baaldag, maar ik denk niet dat er een betere plek is waar ik na tien jaar thuis te hebben gezeten terecht kon komen dan hier. Omringd door een begripvolle staf die je helpt in plaats van ontslaat na een misstap. Ik groei mentaal. Sterker nog ik maak grote sprongen en hoop dat ik nog heel erg veel kan betekenen hier!

414652246_1280x720

Liefs,
Miranda

 

 

2 gedachten over “Wat voor werk doe ik nu precies als outbound beller?

  1. Goed dat je weer aan het werk bent! Het lijkt mij best een lastig baantje hoor! Ik sta denk ik beter in een winkel haha!

    1. Dank je wel haha. Het is even wennen maar ik heb respect voor iedereen die werkt. Ik heb ook in winkels gestaan en dat was ook niet altijd even makkelijk. Hier kan ik ten minste nog zitten haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.