Wierook, wat is het en waarvoor gebruik je het?

Wierook, wat is het en waarvoor gebruik je het?

Hallo iedereen!

Veel mensen kennen het vooral van in de kerk. Wierook. Steeds meer mensen gebruiken het ook thuis. Het gaat nare geurtjes tegen en kan een gevoel van rust creëren. Maar wat is wierrook nou eigenlijk en wat zijn de voor- en nadelen?

wierook17juli009

Wierook is een mengsel van organische stoffen. Als je het aansteekt ontstaat er rook en deze rook verspreidt een (heerlijke) geur. Wierook is al vele duizenden jaren oud en kwam vroeger uit het Midden-Oosten. Tegenwoordig is wierook vaak afkomstig uit India, Nepal of Japan.

Waarom gebruik je het?

Wierook wordt vaak gebruikt om nare luchtjes te maskeren. Als je bijvoorbeeld binnen rookt, is het branden van wat wierook een goede manier om de vieze sigarettenlucht te vervagen. Daarnaast wordt het gebruikt om te ontspannen. Lekker een boek lezen of muziek luisteren onder het genot van wat wierook en veel mensen bereiken een moment van totale rust. Andere mensen gebruiken het opbeurend en verlichtend. Daarom is wierook ook iets dat veel tijdens het mediteren gebruikt wordt. Als laatste halen geuren soms ook herinneringen op. Veel mensen vinden het heerlijk om tijdens een moment van ontspanning terug te keren naar mooie momenten in het leven. Wierook is daar een goed middel voor.

Verschillende soorten wierook

Wanneer je wierook gaat branden, heb je de keuze uit stokjes en uit kegeltjes. Stokjes zijn dunne bamboe houtjes met daaromheen een mengsel van gemalen bast van een exotische boom, houtskool en voor de geur hout poeder, etherische oliën of eventueel een geurige balsem. Zo’n stokje brand je in een speciale houder. Deze houder is vooral handig, omdat de as opgevangen wordt. Zo kun je makkelijk en snel na het branden opruimen. Je kunt ook kegeltjes gebruiken. Die brand je in een potje zand of een kegel houdertje. De geur is nagenoeg hetzelfde. Het voordeel van een kegeltje is enkel dat de as niet naar beneden valt.

incense

Voordelen van wierook

– De geur maskeert nare luchtjes, zoals sigarettenrook.
– Het brengt verlichting en zorgt voor ontspanning.
– Het verhoogt motivatie.
– Het verlicht hoofdpijn en zou kunnen werken tegen depressie.

Nadelen van wierook

– De geur kan door sommige mensen als overweldigend ervaren worden.
– Volgens sommige onderzoeken zou veelvuldig gebruik van wierook tot kanker kunnen leiden. Gebruik het dus met mate.

Tip: elk soort wierook heeft een eigen werking. Lees voor aankoop eerst wat de voordelen zijn.

Bij de spirituele webwinkel zijn de volgende wierook soorten te koop:

Dit gastblog werd verzorgd door de Anne Meeldijk, Eigenaresse van de
Spirituele Webwinkel (link www.spirituelewebwinkel.nl)
De spirituele winkel met een bewust cadeau voor jezelf of een ander.

Meeldijk (16 van 18)(1)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.