Wil je meer bezoekers op je blog? Mijn tips zijn ongezouten!

Wil je meer bezoekers op je blog? Mijn tips zijn ongezouten!

Here-Box-Color-300x300

Hey jij daar! Ja jij. Je zit in zak en as omdat je gewoon NIET meer weet wat je nog meer moet doen om meer bezoekers op je blog te krijgen. Je staat op het punt om het op te geven. Ja natuurlijk zijn er eindeloos veel tips te vinden maar dat is allemaal zo beschaafd, en netjes en er zit crap bij waar je niks aan hebt! HIER heb je wel wat aan. De ongezouten waarheid!

3f215e6f9d28e3f96b9f8667667e92ed

Natuurlijk beginnen alle tips bij je lay out. Nou ik zal je iets vertellen, haters gonna hate! Heb jij een duidelijke lay out die ook op de mobiel goed te zien is? Mooi! Houden zo! Niks meer aan doen! Als jij vindt dat de overzichtelijkheid prima is, laat je dan niet gek maken door anderen.

Wat ik ook vaak tegenkom is dat mensen zeggen : ” Reageer op andere bloggers hun posts”. Oftewel pas als je in anderen hun kont kruipt krijg je meer bezoekers? Wat denk je zelf? Geloof me, ik heb het geprobeerd en het is een aanfluiting. Bezoekers krijg je met interessante content, niet door je collega’s een pluim in hun kont te steken! Natuurlijk kun je reageren, maar doe het dan omdat je hun post ECHT goed vindt.

Fijn , dat hebben we gehad. Dan gaan we nu door naar zoekmachine optimalisatie. Of SEO, zoals dat ook wel genoemd wordt. Het is simpel : Geef de titel van een post een naam die erbij past en geef de foto’s die je gebruikt ook een naam waar mensen vaak op Googlen. Klaar, niet te moeilijk maken voor jezelf!

107518-tumblr-quotes-about-life Dan het fabeltje dat je eeeeeeelke dag een post online moet gooien. Nou nee. JIJ bepaald hoe vaak je blogt en geloof me, als jij fantastische artikelen maakt komen je bezoekers ook wel terug als je elke zaterdag een blog online zet. Als je dat elke dag doet schept dat verwachtingen bij je lezers en dat kan voor heel veel stress zorgen, want zodra je dan een dag niet blogt ben je de helft van je bezoekers kwijt.

Gebruik je social media : spreekt voor zichzelf! Wordt lid van bloggers groepen op Facebook. Dat kan wel helpend zijn.

Vraag NOOIT om andere bloggers hun mening over jouw blog. Onthoudt dat je hun concurrentie bent en ze je maar al te graag commentaar leveren op hoe je het doet!

Vergaar reacties op je blogs. Ja dat is heel leuk maar laat me je dit vertellen. Ik heb met meer bedrijven gewerkt dan tien paar handen kunnen tellen en ik krijg nauwelijks reacties. Reacties zijn leuk, maar niet nodig. Geen reacties hebben betekend niet dat mensen het niet lezen.

VLOG. Ik wordt er doodmoe van dat iedereen verspringt van bloggen naar vloggen. Wil je dat niet? Dan niet doen. Want er zijn zat mensen, zoals ik, die zelden tot nooit op Youtube naar vloggers gaan kijken. Heb je een bewegend product om te showen op je blog, dan is het wel leuk.

Even over de kwaliteit van je foto’s. Er zijn bloggers die duizenden euro’s uitgeven voor een eigen “fotostudio”. Zodat ze foto’s kunnen maken van hoe het product er in het echt NIET uit ziet. Veel te perfect allemaal en ik rol al met mijn ogen als ik zo’n foto zie. De camera op je telefoon of een losse camera volstaat prima. Als je foto’s maar te zien zijn. Mensen kijken echt wel. Hou die duizenden euro’s maar in je zak!

a2b236dcd5e02b76dee4a5e41d310266

Wat je WEL kunt doen is met andere bloggers link ruil doen. Zij zetten dan een link naar jouw blog op hun site en andersom. Een collab (samenwerking) met een andere blogger zal ook geheid voor meer bezoekers zorgen.

Maar waarom zou je geen beginnende artiesten interviewen of bekende Nederlanders. Ik heb zelfs Sara Niemietz zover gekregen dat ze een filmpje met Q & A voor Expressing-Beauty maakte, en ik spreek een paar keer per jaar met Serena Verbon, als ze tijd heeft, over bloggen. Nou moet ik daarbij vertellen dat Serena echt een schat is, en het haar niet uit maakt wie je bent. Als je haar nodig hebt geeft ze antwoord and I love that!

Waarom ik met meer dan honderd bedrijven en PR bureaus gewerkt heb komt door het volgende : Ik schreef ze en nodigde ze uit voor een samenwerking. Dag na dag na dag verstuur ik een paar keer per jaar honderden uitnodigingen en soms zegt een bedrijf ja. Nu was ik ooit zo stom om andere bloggers te vragen wat ze daarvan vonden en die reageerden heel negatief. Jaloezie is dan ook niks om trots op te zijn. Gewoon doen dus. Schrijf een brief met wie je bent, wat je doet, wat je al bereikt hebt en wat je graag voor samenwerking zou willen. If you don’t try you’ll never know, right?

P.s. vergeet de pers bureaus niet. Vaak krijg je persberichten die je in je eigen woorden op je blog kunt zetten, of waarop je kunt reageren voor het testen van een product.

Banners. Tja. Ik doe het zelf niet, maar er zijn affiliate programma’s waar je je kunt inschrijven en banners kunt vinden. Ze zullen in het begin niet betaald zijn maar als je maar lang genoeg bezig bent krijg je de betaalde banners.  Daisycon is een goede optie.  Of klik hier voor meer affiliate programma’s.

191c47469e8c8c4b00a1011cd08add28

Heb lef! Praat over wie je bent, wat je mee maakt of mee hebt gemaakt. Je lezers willen graag meer over de schrijver weten.

Veel fouten die bloggers maken is schrijven over hypes. Je snapt zelf ook wel dat toen Pokemon Go hot and happening was, er miljoenen bloggers over de hele wereld over gingen schrijven. Zo gaan mensen jouw blog NIET makkelijker vinden.

Let op taalfouten. Maar mocht je ze maken, geen paniek. Je bent ook maar een mens en een tekst kan aangepast worden.

Promoot je blog op forums over beauty. Of wat het ook is waar jouw blog over gaat. Als je slim bent maak je je blog divers en toegankelijk voor iedereen!

Dit waren mijn tips. Geen technisch gezeur, geen stress…mocht je nou nog meer tips willen, dan kun je altijd Googlen op ” Tips voor meer bezoekers op mijn blog”.

130b7b81f6d15acc8034883d9c7a2851

 

Mijn laatste tip. DON’T CARE. dat klinkt onlogisch maar ik ga je uitleggen waarom. Veel bloggers die zogenaamd bevriend zijn met elkaar kunnen elkaar de ogen wel uit steken. Ik heb contact met meerdere bloggers en zei hebben allemaal verklaard dat het eigenlijk een vies wereldje is waarin niemand elkaar het licht in de ogen gunt. krijg je een negatieve comment? DON’T CARE! Ik ben komende zomer 5 jaar bezig met Expressing-Beauty en ik ben meer berucht dan beroemd maar ook dat maakt dat mensen mijn blog bezoeken. Kijk, ik blijf mezelf. En daar houden mensen niet van. Want een blogger moet een lachend porseleinen poppetje zijn dat doet wat er van haar of hem verwacht wordt. En ik doe het tegenovergestelde. BLIJF JEZELF!

Succes.

Liefs,
MirandaDSC_0281

2 gedachten over “Wil je meer bezoekers op je blog? Mijn tips zijn ongezouten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.