Youtube of Bloggen? By Fientje.

Youtube of Bloggen? By Fientje.

Tough Decisions Ahead Road Sign

Hoi allemaal!

Ik heb het de laatste tijd nogal druk met herexamens , dat is de reden waarom er minder vaak een artikel van mij op deze blog verschijnt. Toch wou ik jullie vandaag even enkele tips en weetjes meegeven!

Naast mijn eigen blog, heb ik er ook een Youtube kanaal aan gelinkt. Daar maak ik dus ook filmpjes over beauty, shoplogs enzovoort. Ik dacht dat het wel fijn zou zijn jullie te vertellen hoe ik alles indeel , hoeveel tijd ik aan alles besteed,…

YTfubn

Als eerste : als ik een blog heb, moet er dan een Youtube kanaal bij of vice versa?

Nee, absoluut niet. Ik ben ook begonnen met enkel een blog op te starten. Wanneer je nog maar pas begint, vergt dat in het begin vaak al tijd genoeg. Probeer daar eerst je draai in te vinden, kijk hoeveel tijd je per artikel besteed. Denk je van , hé , alles loopt goed met de blog en ik heb nog tijd over , dan kan je ervoor kiezen een Youtube kanaal op te starten. Een grote tip : plan altijd goed in wanneer je wat gaat doen, anders wordt het al snel onoverzichtelijk en daar heb je zelf natuurlijk ook geen plezier aan.

1280976_300

Moeten mijn kanaal en de blog over dezelfde onderwerpen gaan?

Dat is ook niet nodig. Het is niet omdat je fashion of beauty artikelen maakt op je blog, dat dat de enige onderwerpen zijn die je behandeld op je kanaal. Wel is het aan te raden om het toch een beetje met elkaar in verband te brengen. Zo maak je filmpjes en artikels voor hetzelfde publiek en zal je publiek van Youtube sneller een kijkje nemen op je blog en omgekeerd.
Andere belangrijke punten :

Wees niet teleurgesteld als je eens een view minder hebt op een filmpje , of 10 pageviews per dag minder op je blog : dit heeft iedereen wel eens. In het begin dacht ik ook : ik werk hier nu zo hard voor en dan gebeurt dit. Maar laat er je zeker niet door ontmoedigen en doe gewoon lekker verder!

Het is handig om je planning ergens op te schrijven : zij het in een notitieboekje , in je agenda, in een bestand op je computer : maakt niet uit. Het is gewoon een kwestie dat je een beetje een houvast hebt.

 

Zo, ik hoop dat deze kleine tips jullie toch wat geholpen hebben indien je deze problemen herkent.

Tot de volgende! Xx Fien

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.