Beauty Madness??

Beauty Madness??

Schoonheid. Een woord dat voor iedereen een eigen betekenis heeft. Toch, als we de media moeten geloven, zit het van buiten. Althans, zo komt het vaak wel over. Alsof vrouwen die geen make-up dragen per definitie niet goed zorgen voor zichzelf.

Tegenwoordig moet je zo goed mogelijk voor de dag komen, zelfs al betekend dat dat je dan niet jezelf kunt zijn.

Voor mij zit schoonheid in het zijn van een mooi mens. Aan de binnenkant. Daar kan geen mascara tegenop. Make up hoort een bijkomstigheid te zijn en niet het enige waar je aan denkt als je in de spiegel kijkt. Een massamoordenares kan nog zoveel make up dragen, toch bezit zij in mijn ogen geen schoonheid. Schoonheid dat zit in je wezen, en in je handelen. In je hart.

Soms maak ik me boos om het beeld dat het merendeel van deze maatschappij heeft bij schoonheid. Een vrouw in een rolstoel, die lijdt aan een spierziekte, kan nog steeds een mooie vrouw zijn. Een jongen met het Down syndroom kan nog steeds een mooie jongen zijn.

Muziek is ook schoonheid. Naar muziek hoeven we niet per se te kijken, als het via onze oren maar in onze harten terecht komt, of op de dansvloer. Liefde is schoonheid. Liefde heeft soms alleen een aanraking nodig. Geen woorden. Geen vol geschminkte gezichten. Geen gitaar of what so ever…alleen een blik of een aanraking.

Er zit zelfs schoonheid in een lief sms’je.

Veel mensen, en dan noem ik toch vrouwen in het bijzonder, verliezen de betekenis van schoonheid uit het oog. En ja, je kunt jezelf nog mooier maken, zolang je maar niet vergeet dat je het al was.

Toen deze website in de aanbouw was, wilde ik nog een beauty blog dat zich zou beperken tot uiterlijke schoonheid. Daar is ook niets mis mee. Maar het is niet wie ik ben. Ik vind het belangrijk dat mensen zich goed verzorgen, maar van mij hoeven ze echt niet elke dag hun gezichten vol te plamuren. En dat is ook niet de boodschap die ik wil af geven. Je bent mooi zolang je het van binnen bent. En schoonheid zit in zoveel meer dan in een make up koffer of een dagje naar een wellness centrum.

Ik ben benieuwd wanneer de media zich weer op die boodschap zullen gaan focussen. Ik heb persoonlijk wel een beetje tabak van al die reclames met die “perfecte” modellen, die achter de schermen met hun neus in de cocaïne zitten. Dat doen ze natuurlijk niet allemaal, maar om even een voorbeeld te geven. Modellen worden geselecteerd op hun uiterlijke schoonheid. Wanneer gaan ze mensen nou eens gewoon selecteren voor schoonheid. Er zijn absoluut agency ‘s die expres niet op zoek zijn naar latten op stelten, maar naar mensen die ook imperfecties hebben. Toch zien we daarvan nog veel te weinig naar mijn mening.

Ik wil bij deze gewoon nogmaals benadrukken dat Expressing Beauty zich niet beperkt tot het uiterlijk. We zijn allemaal mooi geboren. En mooi blijven dat zit in jezelf, in woorden en in daden. Niet in de wetenschap of je eyeliner goed zit! En zolang je maar met die kennis achter de make up spiegel kruipt, kan het gebruiken ervan ook nog gewoon zijn omdat het leuk is, en niet omdat het van je verwacht wordt. Ik gebruik ook heus wel make up, maar dan omdat ik dat eens in de zoveel tijd leuk vind, en niet omdat het moet of omdat ik mijzelf lelijk vind zonder. En dat wens ik elke vrouw en elke man toe.

Tot snel!

xxx Miranda

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.