Coconut Oil Pulling (Kokosolie Trekken) Review!

Coconut Oil Pulling (Kokosolie Trekken) Review!

Vandaag heb ik een geweldige doos ‘Coconut Splash Oil Pulling ontvangen van Shytobuy. Omdat ik erg benieuwd ben naar deze hype, ben ik maar meteen begonnen met deze post! Zoals je ziet heeft het een passende en veelbelovende naam ‘Coconut Splash’. Na het openen zag ik maar liefst 14 zakjes. Goed voor een 2 weken oil pulling kuur dus van 2 weken dus!coconut oil pulling kuur

Wat is coconut oil pulling?coconut oil pulling ervaringen

Zoals de naam al verklapt is dit een vrij simpel product dat voornamelijk bestaat uit kokosolie. De Coconut Splash bevat bovendien ook pepermunt olie. Het wordt gebruikt als een kuur voor een periode van 2 weken voor een gezonder gebied.

Kokosolie bestaat namelijk uit verschillende vitaminen en andere gezonden stoffen. Het werkt antibacterieel en versterkt het gebit.

De naam ‘oil pulling’ is wat vaag. De reden dat het een ‘pulling’ heet is omdat het de giftige stoffen van je tandvlees en gebit onttrekt. Je kan het zien als een mondspoeling die je wat langer in je mond dienst te houden.

Mijn ervaring

Zoals ik het op de verpakking kan lezen bestaat het product uit organic kokosolie en pepermunt olie. Na het openen van een pakje, ruik ik inderdaad heel goed beide ingrediënten. oil pullling gevaarlijk nadelen

Voordat ik mijn tanden ben gaan poetsen, ben ik een zakje gaan gebruiken. Het is echter wat minder olieachtig dan ik had verwacht. De textuur lijkt een beetje op een fluoride behandeling bij de tandarts en is licht romig door de kokosolie.

De smaak is zeer aangenaam, en ik kan zonder enige moeite dit in mijn mond houden voor 15 minuten (zoals aangegeven). Waarschijnlijk komt dit door het feit dat het pepermunt olie bevat. Het is niet dat ik geen fan ben van kokosnootsmaak, maar ik hoef het niet 15 minuten te proeven. De pepermuntolie, zorgt voor een zeer goede smaakbalans.

15 minuten later….

Mijn gebit voelt veel schoner aan, zelfs voor het tandenpoetsen. Wellicht dat de pulling een beter bereik in mijn mond heeft en plekken verschoont waar ik met normaal tandenpoetsen niet zo snel bij kom. Mijn tanden zijn gladder en glansen meer. Het is ook verrassend dat dit gevoel zich uren lang aanhoud.

Ik ben nu wel erg benieuwd naar het effect na 2 weken! Volg mijn blog voor een update!

Welk moment van de dag?

Gezien een kokosolie pulling toegepast moet worden voor het tandenpoetsen vind ik zelf het beste moment wanneer ik de douche in stap. Douche je liever in de ochtend, dan zou mijn advies zijn om in de ochtend tijdens het douchen dit product te gebruiken. Kortom, een goed voorbeeld van multitasking!

Online bronnen geven aan dat er gevallen zijn van misselijkheid wanneer dit vlak na het eten wordt gebruikt. Ik zou er zelf denk ik geen last van hebben, maar misschien goed om hier ook rekening mee te houden wanneer dit wel van toepassing is op jou.

Olie trekken nadelen?

Naast de effectieve werking, zijn er ook nadelen betreft olie trekken? Is oil pulling gevaarlijk? Dit heb ik maar meteen even uitgezocht. Verschillende bronnen online geven aan dat zo’n pulling niet gevaarlijk is. Kokosolie bevat veel verschillende soorten vitaminen. Het kent verder geen bijwerkingen tenzij je allergisch bent voor zo’n olie. Als je het niet zeker weet, smeer dan eerst een klein beetje op de palm van je hand, om te zien of alles goed gaat voordat je het in je mond stopt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.