easy every day make up tutorial by Miranda : Hot brown eyes

easy every day make up tutorial by Miranda : Hot brown eyes

Hallo iedereen!

Na een heleboel tutorials te hebben gekeken van hoe andere vrouwen zich opmaken, besloot ik dat het tijd was voor mijn eigen tutorial.  Dus vandaag wil ik een look met jullie delen die ik vaak draag als ik niet zo’n zin heb om een half uur bezig te zijn met mijn make up. Dit duurt 5-15 minuten. Ik zal het stap voor stap uitleggen. Wat ik over het algemeen niet ga doen is de producten bij het merk en de prijs noemen, want het gaat er in principe niet om dat je hetzelfde gebruikt, het gaat om het idee dat je iets soortgelijks gebruikt.

Je begint door je gezicht even te wassen of schoon te maken met een reiniger, zodat je een “schoon doek” hebt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan is het wel handig om je haar even vast te maken of een haardbandje o.i.d. in te doen zodat je haar tijdens het aanbrengen van je make up niet in de weg zit. Ik draag een haarbandje, dat ziet er even niet uit maar die gaat er later uit. Daarna kun je voor allerlei stappen kiezen, een make up basis, een primer, een crème etc. Ik begin gewoon met mijn foundation.  Als ik dat gedaan heb dan breng ik op en onder mijn oogleden een oogschaduw basis aan en doe ik vast een blush op mijn wangen.

Als ik dat gedaan heb, haal ik de overige foundation van mijn mond (dit komt er misschien per ongeluk op, vergeet het dan niet weg te halen), werk ik vast mijn wenkbrauwen bij met een potloodje en doe ik vast wat lipgloss op. Ik kies niet voor een heftige kleur lipgloss want ik heb een kleine, smalle mond en dan is een heftig gepigmenteerde lipgloss echt geen gezicht!

Dan neem ik een oogschaduw in een goud tint en breng dat aan op mijn oogleden. Het hoeft er dus nog niet boven, enkel op de oogleden. Omdat we eindigen in en boven de crease met een wat heftigere kleur is het handig om voor een subtiele kleur goud te kiezen. Dit pallet is niet heel sterk gepigmenteerd dus dat komt goed uit.

Als ik dat gedaan heb dan neem ik een beetje een goud/grijze kleur en die breng ik aan vanaf de ooghoek naar het midden van het ooglid, om het vervolgens te blenden. Blenden kun je doen met een daarvoor bestemde kwast of gewoon met je vinger. Let wel, ik kies nog steeds niet voor een overmatig opvallende kleur, kies voor een kleur die niet al te heavy is!

Zoals jullie zien valt het haast niet op, in het zonlicht wel iets meer!

 

Daarna kies ik voor de ooghoeken , de crease en boven de crease een donkerbruine oogschaduw met glitters. In plaats hiervan kun je ook gerust een andere donkere kleur gebruiken zoals lichtbruin, marine of zwart…van mijn part pimpelpaars, als je er maar rekening mee houdt dat de kleur echt een aantal tinten donkerder moet zijn dan de kleuren die je al op hebt.

Ik breng deze kleur op met een blending brush. Vanuit mijn ooghoeken veeg ik hem naar de crease en blend hem dan door naar boven. Ik vind het zelf mooi om deze kleur echt donker op te brengen maar je kunt er ook voor kiezen om wat minder op je kwast te doen.

Je kunt er daarna voor kiezen om onder je wenkbrauwen nog een highlighter aan te brengen, ik heb gekozen voor een champagne-achtige kleur. Ik begin onder de wenkbrauw en blend hem dan vervolgens in de bruine kleur die ik net aan heb gebracht.

Als ik daar klaar mee ben doe ik op mijn bovenste ooglid zwarte eyeliner, en onder het oog een mooie metallic lichtbruine eyeliner.

Dan rest er nog 1 stap : de wimpers krullen en een mascara op doen, en de haren goed doen!

 

En klaar is kees! Nogmaals, kies gerust voor andere kleurtjes! Je hebt er op zich maar drie nodig en je kunt het met alle kleuren doen die je maar wilt, zolang je maar werkt van licht naar donker.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van deze tutorial.

Tot de volgende keer!

Liefs,

Miranda -xxx-

 

 

2 gedachten over “easy every day make up tutorial by Miranda : Hot brown eyes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.