Hoe geef je een kledingruilfeestje by Anne

Hoe geef je een kledingruilfeestje by Anne

Hoi allemaal!

Ik weet niet of jullie eenzelfde probleem hebben, maar ik heb een kledingkast die altijd overvol is. Lades kunnen niet meer dicht, de helft van mijn garderobe hangt over een stoel… Daarbij kom ik bij een grote opruimbeurt steeds items tegen die ik niet meer zo leuk vind. Een tijdje geleden bedacht ik dat het leuk zou zijn om met vriendinnen al dat soort kledingstukken bij elkaar te leggen en te ruilen en gisteren hield ik mijn tweede ruilfeest.
Ik had het kledingruilfeestje georganiseerd bij mij thuis en nodigde ongeveer tien meiden uit om te komen ruilen. We begonnen met een algemeen snuffeluurtje waarin volop gepast en bewonderd werd en daarna gingen we ieder item af om te kijken wie er interesse had. Ik heb uiteindelijk zes kledingstukken uitgekozen om te houden en heb denk ik wel twintig stukken ingelegd om weg te geven. Dat scheelt al een hoop ruimte in mijn kast!
Ik ben erg blij met mijn extra ruimte en nieuwe oude kleren en wil jullie graag wat tips geven voor zo’n ruilfeestje:

–        Organiseer het feestje bij iemand die de ruimte heeft voor het aantal mensen dat je uitnodigt en ook de bergen kleren die ze bij zich hebben.

–        Kijk niet te veel naar of jullie wel dezelfde maten hebben. Een beetje hetzelfde is wel handig, maar er zijn toch altijd dingen die te groot of te klein zijn.

–        Ook schoenen, make up en sieraden kun je ruilen!

–        Het kan zijn dat er meerdere mensen geïnteresseerd zijn in één item. Leg deze op een aparte stapel en bekijk op het einde wie wat nog wilt. Misschien heeft de één inmiddels al een hele stapel kleren en de ander nog niet zo veel. Of misschien had iemand veel meer spullen ingelegd dan iemand anders. Als je er echt niet uit komt zit er niks anders op: steen, papier, schaar!

–        Houd er rekening mee dat zo’n feestje wel even duurt, zeker wanneer je meer dan vijf mensen uitnodigt. Met tien man waren we gisteren van half 9 tot 12 uur bezig.

–        Vraag of iedereen een hapje of drankje meeneemt en deel alles; budgetvriendelijk feestje!

–        Neem geen kledingstukken die je ‘wel oké’ vindt. Je gaat ze dan waarschijnlijk toch niet dragen en dan komen ze een volgend ruilfeest weer terug…

–        Kleding die over is kun je naar het leger des heils brengen, of naar kledingcontainers die vaak bij afval scheidstations staan. Zo komt het altijd goed terecht bij mensen die het nodig hebben!

 

Ik hoop dat ik jullie ook enthousiast heb gemaakt voor een kledingruil en dat mijn tips van pas zullen komen.  Hebben jullie wel eens zo’n ruil gedaan en hoe was die ervaring?

Tot de volgende keer!

Groetjes, Anne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.