Personal : Tien liedjes die ik momenteel veel luister part 1~ by Miranda

Personal : Tien liedjes die ik momenteel veel luister part 1~ by Miranda

Hoi lieve iedereen!

De meesten van ons hebben het wel : een grote liefde voor muziek. Ook ik heb een enorme passie voor muziek. In mijn ogen is muziek liefde, troost , herkenning, vreugde, verdriet, en ga zo maar door. Vandaag wil ik met jullie 10 nummers delen die ik op dit moment veel luister en er kort bij vertellen waarom. 

Een nummer dat lekker dansbaar is en ik op dit moment helemaal te gek vind, is Major Lazer met ” Watch out for this” . Gewoon een heerlijk nummer om even lekker op te bewegen , een lekker ritme, alles!

 

Om even verder te gaan met lekkere dansbare nummers, een goede vriend van mij deelde dit nummer laatst op facebook. Het is ” Respek di Woman” van Skitzofrenix. Je moet er wel van houden, maar ik vind het een geweldige track!

De laatste tijd heb ik op Spotify weer veel nummers beluisterd van Alanis Morissette.  Zo kwam ik uit op het nummer ” Simple together” . Het gaat over de teleurstelling die je hebt na een verbroken  relatie. Daar weet ik wel het 1 en ander vanaf en ik kan me wel vinden in dit nummer. Sowieso een hele mooie tekst!

 

Nog een wat ouder nummer van een artiest die het volgens mij nooit echt gemaakt heeft , is ” Close to you” van Debelah Morgan. Deze vrouw kan echt prachtig zingen. “Close to you” is mijn favoriete nummer van haar. Een heel lief liedje over opnieuw verliefd worden op iemand. Ik draai hem vaak!

Nog een golden oldie die ik altijd en eeuwig zal blijven draaien is ” Son of a preacher man” van Dusty springfield!  Iedereen zal wel bekend zijn met dit nummer!

 

Het leven gaat niet altijd over rozen, en soms voel je je wel eens heel rot of intens verdrietig. Ik heb het dan soms nodig om muziek te draaien waar ik herkenning in vind, even geen blij gedoe, maar gewoon lekker zoals het is. Een poos geleden vond ik het nummer ” Life in the pain” , van Safetysuit. De tekst was zo perfect dat het eng was. Ik draai hem nog steeds vaak als ik me erg rottig voel. Het is een verdrietig, maar prachtig nummer.

 

Automatic Empire heeft ook zo’n verdrietig mooi nummer. Het heet ” You are the light” , en ik hoorde het nummer een keer toen ik ” Teen mom” aan het kijken was. (Een vervolgprogramma van MTV op Sixteen and pregnant) . Zeker een nummer die het waard is om even te luisteren. Helaas kan ik dit nummer op Youtube niet vinden, maar wel een ander nummer van hen, namelijk ” Where do i go” .

 

Voor alle Glee-fanaten onder ons die de aflevering ” Goodbye” gezien hebben, weten vast wat het volgende nummer is. Ik heb het over het nummer dat Rachel en Finn zongen toen Rachel op de trein naar New York ging en Ohio achter zich liet. Het origineel van Room for Two is mijn lijflied geworden. Het nummer past heel erg goed bij me! Ik heb het natuurlijk over ” Roots before branches” !

 

Soms wil ik ook wel eens wat “donkere” muziek luisteren. Ik ben gek op rock, hardrock en ga zo maar door. Een beetje grunge hier en daar kan ook wel okee zijn! Vorige week stuitte ik op het nummer ” Tainted love” van Soft cell, en herinnerde ik mij dat ik de versie van Marilyn Manson ook altijd wel supervet vond. En dat is hij dan ook nog steeds!

Ik vind nog duizenden nummers erg leuk, maar we zijn dan toch echt aangekomen bij de laatste. Ik ga nog veeeeel vaker muziek delen op de site dus dat komt wel goed. Als laatste kies ik wederom voor een cover die een poosje geleden gemaakt is door No Mercy. Wie kent ze nog? Zij coverden het nummer ” Kiss you all over” van Exile. Ik vind hun versie nog steeds veel leuker!

 

 

Ik ben super benieuwd naar wat jullie favoriete nummers zijn van dit moment dus laat dat vooral weten! Ik hoop dat jullie dit een leuke post vonden!

 

3 gedachten over “Personal : Tien liedjes die ik momenteel veel luister part 1~ by Miranda

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.