Special brownies by Miranda (en deels by Beautylab)

Special brownies by Miranda (en deels by Beautylab)

animaatjes-brownies-6510283

Hoi allemaal.

Een poosje geleden zag ik op Beautylab dit filmpje van Serena waarin zij brownies maakte door het water te vervangen met Dr. Pepper en ik wilde dat ook erg graag proberen! Vandaag heb ik dat ook gedaan! Welliswaar met nog iets andere producten dan Serena gebruikt heeft maar het was een leuk experiment! Kijken jullie mee?

009

 

ik heb gebruikt:

– een pak brownie mix
– een blikje Dr. Pepper ( waar je 150 ml van nodig hebt)
– een reep melkchocola
– vanille aroma
– drie eetlepels rietsuiker (staat niet op de foto)

Nou, het is erg simpel. Je breekt de reep chocola in zoveel grote of kleine stukjes als je maar wilt, je mengt de mix met de Dr.Pepper en gooit daar de stukken chocolade bij. En als extraatje voeg je twee eetlepels (of meer, of minder) aroma naar keuze toe. Ik voeg ook altijd een drietal eetlepels rietsuiker toe maar dit hoeft niet!

Ik was vooral erg benieuwd of mijn brownies nu echt naar Dr. Pepper zouden smaken!

021

Na een minuutje of 40 in de oven kon het bakje met de brownies op het aanrecht afkoelen! Het rook wel erg lekker en ik rook ook gelijk de vanille aroma terug! Mijn dochter had erge zin in een stukje brownie dus we hebben het gesneden toen hij nog warm was en helaas krijg je dan niet bepaald een mooi , vierkant stukje haha !

022

 

Ze waren heerlijk! Alleen…de Dr. Pepper proefde ik er helaas niet in terug! Chocola is best wel een sterke smaak en het is een hele uitdaging om dat te combineren. Serena had kersen aroma toegevoegd aan haar brownies, dat was wellicht een beter idee geweest om echt dat Dr. Pepper effect te krijgen. Ik wil trouwens ook zeggen dat ik voor het plaatsen van dit artikel de goedkeuring heb gevraagd van Serena, omdat het vanuit haar recept is gemaakt!

Ik verwijs jullie nogmaals naar haar desbetreffende artikel over deze lekkernij, waarin ze ook erg leuke Oreo-lollies maakte! Klik hier om dat artikel te bekijken!

Ik vind het zelf erg leuk wanneer ik muffins en brownies bak om  experimenteel snoepjes en dat soort dingen door het beslag te gooien! Zo heb ik ook een keer muffins gemaakt met Jelly beans . dat was niet zo’n succes omdat de jelly beans helemaal hard werden en extra aan de tanden bleven plakken, maar het was wel lekker kleurrijk. Smarties door cakebeslag is wel een succes! En bij brownies gooi ik altijd lekkere grote stukken chocola door het beslag.

Ik ben erg benieuwd naar jullie baktips! Doen jullie wel eens iets “vreemds” door het beslag?

030

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.