Tips om van je blog een succes te maken! By Miranda

Tips om van je blog een succes te maken! By Miranda

beautiful-nature-wallpapers

 

Hoi allemaal!

Vandaag wil ik jullie een aantal tips geven over hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen je blog weten te vinden, en jij hem succesvol kunt maken! Ik ben er zelf ook nog niet helemaal, maar ik moet zeggen dat ik goed mijn best heb gedaan het afgelopen half jaar en ik wil jullie nu vertellen wat je allemaal kunt doen om een succesvolle blog te krijgen!

 

overzicht

 

Zorg dat je blog overzichtelijk is voor mensen. Als jij houdt van drukke printjes op de achtergrond is dat prima, maar weet dan hoe je het moet combineren! Onthoudt : Je wilt het mensen gemakkelijk maken op jouw blog. Zorg ook dat je de pagina’s nummert. Hiervoor kun je makkelijk een plugin installeren. Ook is een goed leesbaar lettertype belangrijk, en denk erom dat je ook een duidelijk logo moet hebben.

forums

 

Meestal zijn er wel forums waarop je kunt kletsen over het onderwerp dat jouw blog behandeld. In dit geval beauty/fashion/lifestyle. Denk aan het forum voor Beautybloggers, het Beautygloss forum, het Girlz! forum, ELLE forum en ga zo maar door. De lijst is oneindig. De reden dat het handig is dat je je hier aanmeldt is omdat daar nog heel veel meer mensen met een beautyblog zijn, waarmee je tips kunt uitwisselen. Op die manier kun je ook socializen over je blog en zullen er weer wat mensen zijn die je website gaan bekijken!

volg

 

Onthoudt ook dat er duizenden en duizenden andere beautyblogs bestaan. Wees dus collegiaal naar je mede bloggers toe en volg de blogs die je leuk vindt. Denk er wel aan om ze niet na te apen. Ten eerste is dat niet cool en ten tweede moet je het dan ook begrijpen als ze op den duur op “unfollow” gaan klikken wanneer ze jou ook volgen. Het is bijna niet mogelijk om uniek te zijn in je artikelen, maar het is niet cool om bewust ideeën te pikken van anderen. Wanneer je nu echt iets op een andere blog ziet dat jou op ideeën brengt, neem dan gewoon eventjes contact op met deze blogger en vertel dat jij inspiratie hebt opgedaan en een soort zelfde artikel gaat maken. Dit staat wel zo netjes. Je wilt immers niet bekend staan als de “Alladin” onder de bloggers.

stilzitten

 

En daarmee bedoel ik degenen die graag een succesvolle blog willen en gaan zitten afwachten tot ze gevonden worden door bedrijven, media bureaus e.d.
Newsflash: Het is enorm moeilijk om 1 blogger te vinden tussen al die miljoenen beautyblogs die we al hebben op de wereld. Trek dus de stoute schoenen aan en tik een mooie algemene brief die je zelf naar bedrijven e.d. kunt sturen. Je kunt erin vertellen wie je bent en aanbieden om hun producten te behandelen op je site, een winactie voor ze te organiseren en ga zo maar door . Hoe je dat doet moet je zelf weten. Ik zelf vraag samples in ruil voor een artikel, of een backlink in ruil voor een advertorial. Wanneer bedrijven jou wel zelf vinden kun je een vergoeding vragen voor een advertorial of een artikel. De hoogte daarvan bepaal je zelf. Wees wel redelijk en verwacht als “onbekende” blogger geen bedrag  met drie of meer cijfers.

social

 

Maak net als veel andere bedrijven dat doen, social media pagina’s voor je blog. Ik heb zelf alleen een facebookpagina voor Expressing-Beauty , maar je kunt van alles doen! Een Twitter pagina, een Instagram pagina, Youtube, Pinterest en ga zo maar door. De reden dat ik ervoor kies om nu alleen een facebook pagina te hebben voor Expressing-Beauty is omdat ik persoonlijk van mening ben dat al het andere pas nuttig is als je echt behoorlijk wat unieke bezoekers hebt per maand. Wel heb ik mijn website aangemeld bij Bloglovin’ zodat andere mensen mij makkelijk kunnen volgen.

bezoekersd

 

Houd je bezoekersaantallen bij. Ik heb dit op vele manieren geprobeerd maar de methode waar ik bij gebleven ben is Google Analytics. Om deze code in mijn blog te krijgen heb ik gebruik gemaakt van de plugin Heads and Footer. KLIK HIER ALS JE WILT WETEN HOE JE GOOGLE ANALYTICS OP JE PAGINA KUNT INSTALLEREN. Het is belangrijk om de bezoekers nauwkeurig te tellen, want het geeft je een beeld van het publiek dat je bereikt met je blog, en dus ook van het publiek dat je nog niet bereikt!

geregeld

 

Velen geven het advies om dagelijks te bloggen, maar ik weet uit ervaring dat niet iedereen dit redden kan. Zorg er wel voor dat je geregeld blogt. Ik zou zelf zeggen, minstens 2-3 keer per week. Als je het leuk vindt kun je mensen vragen om voor je website te gastbloggen. Op die manier biedt je je volgers ook afwisseling in stijl. Dit kan voor je blog heel erg verfrissend zijn!

kleine

En zo zijn er nog een heleboel meer tips, maar dit waren voor mij de meest belangrijke. Wat je hiernaast kunt doen is je aanmelden bij Affiliate Marketing programma’s zodat je advertenties op je website kunt zetten, of een advertentie voor je website kunt laten maken zodat andere blogs deze kunnen plaatsen. (Let op, een eigen advertentie kost geld). Ook is het belangrijk dat je je blog met klasse promoot, en dus niet door overal te gaan spammen. Wanneer je veel andere blogs volgt zul je zien dat de meesten vaak een topic openen waarin je je blog mag promoten. Denk er ook aan dat het mogelijk moet zijn voor bedrijven en je volgers om contact met jou op te nemen. Zorg dus dat je een professioneel of persoonlijk email adres hebt en maak op je site een contactpagina.

Voor de echte fanatiekelingen onder ons zou ik zeggen, maak mooie posters van je website en vraag bij bijvoorbeeld beauty salons of deze daar mag hangen. Ook kun je visitekaartjes laten drukken. Visitekaartjes zijn altijd leuk als je een eigen website hebt!

slot

 

Heb plezier in wat je doet! Blog, waarover je ook blogt, omdat je dat leuk vindt. Je mag het gaan zien als je baan, je kunt er , als je er heel erg hard voor knokt zelfs je baan van maken, maar niemand wil een baan waar hij niet met plezier aan werkt! Of je het nu echt doet als hobby, of omdat je bij de grote namen wilt horen, doe het met flair , en fun! Neem op tijd rust als je denkt dat je teveel met je site bezig bent geweest, en kom altijd fris weer terug. Het is niet erg als je even inspiratieloos bent, daar hebben we allemaal wel eens last van. Je site moet je een beetje zien als je kindje. Plezier is erg belangrijk!

Hebben jullie nog aanvullende tips?

 

030

9 gedachten over “Tips om van je blog een succes te maken! By Miranda

    1. Dank je wel! Ik ben me nog steeds dagelijks in deze materie aan het verdiepen. Momenteel in SEO waar ik echt nog geen snars van begrijp! Maar dat gaat goed komen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.