Zeewier & zeewater: Lichaamsverzorging uit zee

Zeewier & zeewater: Lichaamsverzorging uit zee

Actieve ingrediënten uit zee en hun invloed op de gezondheid van de huid “Al het leven komt uit de zee.” Met deze uitspraak had de Griekse arts Hippocrates, meer dan 2000 jaar geleden, gelijk. Nog steeds is het menselijk bloedplasma bijna identiek aan dat van het zeewater. Daardoor kan het zeewater tot de onderste laag van de opperhuid doordringen en hun vitale functies in de cellen volledig ontwikkelen. De belangrijkste grondstoffen die worden toegepast in de lichaamsverzorging producten uit zee vormen natuurlijk zeewater en zeewier.

Zeewater en lichaamsverzorging

Het zeewater bevat verschillende mineralen en sporenelementen. Het regelt de waterbalans van de cellen en verhoogt blijvend het vochtgehalte van de huid. De mineralen in het zeewater versterkt bovendien de celstofwisseling en bevordert de bloedsomloop. De huid lijkt steviger en gladder. Thallassotherapie met de in het zeewater aanwezige werkzame stoffen bieden al eeuwenlang verlichting en genezing van verschillende huidaandoeningen en daarmee gepaard gaande ontstekingen en jeuk.

Zeewier en lichaamsverzorging

Zeewieren hebben een zeer hoge dichtheid van werkzame stoffen, omdat ze de voedingsstoffen uit het omringende water door osmose opnemen. Meer dan 80 verschillende werkzame stoffen worden in de wieren aangetroffen. Zeewieren hebben daarnaast een aan stressfactoren aangepaste stofwisseling en ontwikkelen daarom vele beschermende stoffen:

 • Mineralen en sporenelementen stimuleren de stofwisseling, doorbloeding en houden de natuurlijke vochtigheid van de huid op peil. Door de verbeterde zuurstofopname worden de ontgiftende functies van de huid bevorderd en afvalstoffen verwijderd.
 • Vitaminen en antioxidanten beschermen de huid tegen negatieve invloeden van het milieu en vrije radicalen, versterken de veerkracht en voorkomen zo vroegtijdige huidveroudering.
 • Ongeveer 20 aminozuren leveren bouwstenen voor de stofwisseling, voorkomen een droge huid, hebben een vocht regulerend effect en versterken het steunweefsel van de opperhuid.
 • De zogenaamde essentiële suikers fungeren als dragers voor werkstoffen en werken bijzonder hydraterend, regenererend en verstevigend op de huid.
 • Zeer effectieve vochtbinders, die uitdroging van de wieren bij laag tij voorkomen, zorgen bij lichaamsverzorging dat de huid vocht langer wordt vast gehouden.
  De verschillende groepen stoffen hydrateren de huid bijzonder effectief, leveren de cellen energie en activeren daarmee het celstofwisseling en celvernieuwing.

Effectief

Lichaamsverzorging uit zee onderscheidt zich van andere natuurlijke lichaamsverzorging, doordat de zeeplanten, vanwege hun evolutionaire voorsprong, zich complexer hebben aangepast aan stressfactoren dan landplanten. De positieve effecten zijn bij toepassing direct voelbaar en zichtbaar.

Zeewater en zeewier producten kopen online

zeewier zeewater online kopen producten

Wereld van Zeewier verkoopt verschillende producten lichaamsverzorging van het Ierse merk Algaran, biologische producten op basis van zeewater en zeewier, onder andere: 

 • anti aging serum
 • dag- en nachtcrème
 • lippenbalsem
 • douche- en badproducten
 • shampoo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.